Να συνεδριάσει άμεσα η Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και να καλέσει σε ακρόαση τον κ. Ανδρέα Ηλιόπουλο, πρ. διευθυντή της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ζητεί ο υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ενημέρωσης της ΔΗΣΥ, Θ. Παπαθεοδώρου.

Με επιστολή του, ο κ. Παπαθεοδώρου επισημαίνει ότι η διερεύνηση των καταγγελιών για τη διαχείριση των κονδυλίων στο μεταναστευτικό σε πολιτικό επίπεδο εμπίπτει στην αρμοδιότητα της κοινοβουλευτικής Επιτροπής και καλεί τον πρόεδρο της Επιτροπής, Αντ. Συρίγο, να προχωρήσει στην σύγκλησή της, ώστε οι βουλευτές να έχουν τη δυνατότητα άμεσης γνώσης των καταγγελιών και υποβολής ερωτήσεων στον κ. Ηλιόπουλο.

«Δεδομένης της νοσηρής κατάστασης που διαμορφώνεται από τον κίνδυνο συγκάλυψης του σκανδάλου στη διαχείριση των πόρων για το προσφυγικό και της ανθρωπιστικής κρίσης που επικρατεί στα ΚΥΤ, θεωρώ ότι είναι υποχρέωση της Επιτροπής να αντιδράσει άμεσα» αναφέρει ο κ. Παπαθεοδώρου.