Χορηγία €52 εκατ. στο υπουργείο Άμυνας διερευνά η OLAF

Αφορά σε έργο που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2016 σύμφωνα με την ιστοσελίδα Νew Europe

Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για την καταπολέμηση της απάτης (OLAF) έχει μπει μία δωρεά 52 εκατομμυρίων ευρώ προς το υπουργείο Άμυνας.

Πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2016 , όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Νew Europe. Πηγή της Κομισιόν ανέφερε ότι η υπόθεση που αφορά στο ελληνικό υπουργείο Αμύνης είναι η μόνο γνωστή περίπτωση παρατυπιών που εστάλη στην OLAF μετά την ετήσια έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών (DG HOME) για το 2017.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση, δύο περιπτώσεις απάτης που συνδέονται με συγκεκριμένες παρατυπίες, παραδόθηκαν στην OLAF για έρευνα, ενώ η Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών συνέχισε να βοηθά την έρευνα.

Η εν λόγω χορηγία, ύψους 52 εκατομμυρίων ευρώ, δεν εμπίπτει – όπως αναφέρεται – στο πεδίο ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και δεν υπόκειται στη διαδικασία αυτή λόγω του ότι η Επιτροπή χειρίζεται τις χορηγίες έκτακτης βοήθειας με διαφορετικό τρόπο.

Προκειμένου να επαναχρηματοδοτήσει τα έργα που υπάγονται στη χορηγία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει κατά πόσο το έργο εκτελείται στην πραγματικότητα σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια. Η Επιτροπή μάλιστα επισκέφθηκε το συγκεκριμένο έργο σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες –τέλη του 2016 και στα μέσα του 2017 – για να προσδιορίσει εάν οι συμβεβλημένες εταιρίες παροχής υπηρεσιών, παρείχαν τρόφιμα σε αιτούντες άσυλο σε καταυλισμούς και hot spots.

«Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) δεν μπορεί να διατυπώσει περαιτέρω σχόλια σε αυτό το στάδιο για να προστατεύσει την εμπιστευτικότητα  των εν εξελίξει και πιθανώς επακόλουθων ερευνών και δικαστικών διαδικασιών», ανέφερε το γραφείο Τύπου της υπηρεσίας στην ιστοσελίδα «New Europe».

«Το γεγονός ότι η OLAF εξετάζει το ζήτημα δεν σημαίνει ότι οποιοδήποτε εμπλεκόμενο πρόσωπο ή οργανισμός έχει διαπράξει παρατυπία ή απάτη. Η OLAF σέβεται πλήρως το τεκμήριο της αθωότητος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk