• Αναζήτηση
 • Μεγάλη λίμνη με νερό στον Αρη

  Μια τεράστια λίμνη κάτω από τον πάγο ανακαλύφθηκε στον Άρη. Μέχρι σήμερα δεν είχε βρεθεί τόσος όγκος νερού σε υγρή μορφή που εικάζεται ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της ζωής, ανακοίνωσε την Τετάρτη μία διεθνής ομάδα αστρονόμων.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Μια τεράστια λίμνη κάτω από τον πάγο ανακαλύφθηκε στον Άρη. Μέχρι σήμερα δεν είχε βρεθεί τόσος  όγκος νερού σε υγρή μορφή που εικάζεται ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της ζωής, ανακοίνωσε την Τετάρτη μία διεθνής ομάδα αστρονόμων.

  Η λίμνη, που βρίσκεται κάτω από ένα στρώμα αρειανού πάγου, έχει διάμετρο περίπου 20 χλμ. και το σχήμα ενός στρογγυλεμένου τριγώνου, δημιουργεί την ελπίδα για την παρουσία και άλλου νερού, ακόμη και ζωής, στον κόκκινο πλανήτη, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην αμερικανική επιθεώρηση Science.

  «Είναι ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα που μας κάνει να σκεφθούμε πως η παρουσία νερού στον Άρη δεν είναι μόνο μια προσωρινή ροή όπως έχουν δείξει προηγούμενες ανακαλύψεις, αλλά μια μόνιμη μάζα νερού που δημιουργεί συνθήκες για τη ζωή σε μια παρατεταμένη χρονική περίοδο» σχολίασε ο Άλαν Ντάφι, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Σούινμπερν (Αυστραλία), ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη.

  Ο πλανήτης Άρης είναι παγωμένος, ερημικός και άνυδρος αλλά προηγουμένως ήταν ζεστός και υγρός και φιλοξενούσε μια μεγάλη ποσότητα νερού σε υγρή μορφή και λιμνών πριν από τουλάχιστον 3,6 δισεκ. χρόνια.

  Science
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk