Οι κινηματογραφικές περιπέτειες των σούπερ ηρώων συνεχίζονται και τώρα έφτασε η σειρά του Ant-Man. Την Πέμπτη 5 Ιουλίου διανέμεται σε μεγάλο κύκλωμα αιθουσών η δεύτερη ταινία «Ant-Man» που καταπιάνεται με το δημιούργημα της Marvel Comics, ενός ήρωα που πέρασε για πρώτη φορά στο σινεμά το 2015.
Ο Πέιτον Ριντ, που δηλώνει φαν των κόμικς της Marvel (κάτι που φαίνεται), είναι ο δημιουργός τόσο της πρώτης ταινίας όσο και της δεύτερης. Φορώντας μια ειδική, «πειραγμένη» στολή, ένας διαρρήκτης με καλή καρδιά ονόματι Σκοτ Λανγκ (Πολ Ραντ) αποκτά μέγεθος… μυρμηγκιού, αποκτά υπερφυσικές ικανότητες και (όπως αναμένεται καθότι μιλάμε για ήρωα της Marvel) σώζει τον κόσμο. Ολα αυτά υπό την καθοδήγηση του εφευρέτη της στολής (Μάικλ Ντάγκλας), ο οποίος ωστόσο έχει μετανιώσει για την εφεύρεση.
Στη δεύτερη ταινία, «Ο Ant-Man και η Σφήκα», ο Σκοτ Λανγκ έρχεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες των επιλογών του όχι μόνο ως σούπερ ήρωα, αλλά και ως πατέρα. Ενώ προσπαθεί να ισορροπήσει την κανονική ζωή του με τις ευθύνες του ως Ant-Man, αντιμετωπίζει μια καινούργια, επείγουσα αποστολή που του αναθέτουν η Χόουπ Βαν Ντάιν και ο δόκτωρ Πιμ. Ο Σκοτ πρέπει να ξαναφορέσει τη στολή του και να μάθει να μάχεται δίπλα στη Σφήκα, καθώς η ομάδα συνεργάζεται για να ανακαλύψει μυστικά από το παρελθόν.
Η ιστορία του Ant-Μan αρχίζει το 1962, με την πρώτη του εμφάνιση στα κόμικς της Marvel στο τεύχος «Tales to Astonish #27». Με την ανακάλυψη του… υπερ-ταλαντούχου σωματιδίου Pym (σμίκρυνση, τρομακτική σωματική δύναμη και πολλά άλλα) και παρέα με την πρώτη Σφήκα, το 1963 ο Ant-Μan γίνεται ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Εκδικητών.
Ετσι εφέτος φτάνουμε στη δεύτερη περιπέτεια του ήρωα, που ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο με τους υπερήρωες που έχουν την ασύλληπτη ικανότητα να μικραίνουν. Παλιοί γνώριμοι και νέοι χαρακτήρες εμφανίζονται, τα ρίσκα μεγαλώνουν, οι τεχνολογικές εξελίξεις εκτοξεύονται και η διασκέδαση αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις.
Από την Πέμπτη 5 Ιουλίου στους κινηματογράφους σε διανομή Feelgood Εntertainment και σε 3D.

HeliosPlus