Προβλήματα στη λειτουργία του κέντρου περίθαλψης άγριων ζώων στο δήμο Δέλτα

«Φρένο» στη λειτουργία του αναγκάζεται να βάλει για λίγες μέρες, το Κέντρο περίθαλψης για τα άγρια ζώα στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς οι λιγοστοί εθελοντές και κτηνίατροι της οργάνωσης «Δράση για την Αγρια Ζωή» δεν προλαβαίνουν να ανταποκριθούν στα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά τραυματισμένων ζώων.

«Φρένο» στη λειτουργία του αναγκάζεται να βάλει για λίγες μέρες, το Κέντρο περίθαλψης για τα άγρια ζώα στη Βόρεια Ελλάδα καθώς οι λιγοστοί εθελοντές και κτηνίατροι της οργάνωσης «Δράση για την Αγρια Ζωή», που λειτουργεί τον χώρο στον δήμο Δέλτα, δεν προλαβαίνουν να ανταποκριθούν στα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά τραυματισμένων ζώων.

«Αποφασίσαμε, προκειμένου να φροντίσουμε όπως πρέπει τα ήδη νοσηλευόμενα ζώα, σε πρώτη φάση να σταματήσουμε να παραλαμβάνουμε νέα ζώα και το τηλέφωνο της ομάδας να παραμείνει κλειστό ως και τη Δευτέρα 25/6, ώστε να αποσυμφορηθεί λίγο ο χώρος και να αποκατασταθεί το συντομότερο η ομαλή λειτουργία του» εξήγησε ο Σταύρος Καλπάκης από την οργάνωση. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι από τις αρχές Ιουνίου έχουν παραληφθεί για νοσηλεία περίπου 300 ζώα, κατάσταση που αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τέλος Ιουλίου.

«Τα περισσότερα ζώα είναι νεοσσοί πουλιών που πέφτουν από τις φωλιές και τραυματίζονται και μόνο γι΄ αυτούς, η φροντίδα είναι απαιτητική, αφού πρέπει να ταΐζονται κάθε λίγες ώρες, από το πρωί έως το βράδυ».

Κατά τον κ. Καλπάκη, στην ολιγοήμερη διακοπή λειτουργίας συντέλεσαν διάφοροι παράγοντες, όπως η μη θεσμοθέτηση σταθερού χρηματοδοτικού εργαλείου από το κράτος, το οποίο να καλύπτει τουλάχιστον μέρος των εξόδων λειτουργίας των κέντρων περίθαλψης. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην άρνηση του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) να καλύψει το κόστος νοσηλείας των τραυματισμένων από τα ηλεκτροφόρα καλώδια του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, πουλιών, ένα κόστος που την περίοδο 2015-2017, ξεπέρασε τις 20.000 ευρώ!

Επίσης μίλησε για την έλλειψη σταθερής τηλεφωνικής γραμμής τηλεφώνου στο Κέντρο, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα στον μεγάλο όγκο τηλεφωνημάτων απ΄όλη τη Βόρεια Ελλάδα. «Ο ΟΤΕ θεώρησε πως το κόστος τοποθέτησης των δύο κολώνων είναι ασύμφορο μπροστά στο κοινωνικό έργο που επιτελεί ο οργανισμός μας» ανέφερε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk