Σε σημαντική μείωση των πρωτόδικων ποινών προέβη το Β´ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, στο πλαίσιο της υπόθεσης της επονομαζόμενης ως «θηλυκής συμμορίας» του ΙΚΑ Καλλιθέας.
Το δικαστήριο επέβαλε στις πέντε πρώην υπαλλήλους του ΙΚΑ Καλλιθέας και στον σύζυγο μίας εξ αυτών, ποινές από τρία μέχρι και 27 έτη, ενώ πρωτοδίκως, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε επιβάλει στις υπαλλήλους ποινές κάθειρξης από 31 έως 38 χρόνια (εκτιτέα τα 25 έτη).
Ειδικότερα, η Ελένη Μπουραζάνη καταδικάστηκε σε 24 χρόνια κάθειρξη και έξι μήνες, η Χριστίνα Πατεράκη σε 14 χρόνια, η Χρυσούλα Φέρρα 19 έτη και τρεις μήνες, η Μυρσίνη Θωμάκου σε 16χρόνια, η Χριστίνα Σουρίδη σε 27 χρόνια και έξι μήνες.
Ο Κωσταντίνος Καραϊσκος, σύζυγος της Ελένης Μπουραζάνη, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή. Το δικαστήριο επέβαλε επίσης χρηματικά πρόστιμα 30.000 – 80.000 ευρώ. Το δικαστήριο αποφάσισε τη μετατροπή του κακουργήματος της εγκληματικής οργάνωσης στο πλημμέλημα της συμμορίας, ενώ επικύρωσε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη – όπως και πρωτοδίκως – σε όλους τους κατηγορούμενους.
Για τις κατηγορούμενες Πατεράκη και Σουρίδη αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, καθώς επέστρεψαν στο Δημόσιο ακίνητα και μετρητά.
Σημειώνεται πως η Χρυσούλα Φέρρα στην οποία πρωτοδίκως είχε δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο, πλέον οδηγείται στη φυλακή.
Αντιθέτως, η Χριστίνα Πατεράκη της οποίας η ποινή μειώθηκε δραστικά, πρόκειται να αποφυλακιστεί άμεσα. Κατά περίπτωση οι κατηγορούμενες καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της απάτης μέσω υπολογιστή, της απλής συνέργειας σε πλαστογραφία, της απλής συνέργειας σε ψευδή βεβαίωση και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Επίσης, το δικαστήριο επιδίκασε χρηματική ικανοποίηση δύο εκατομμυρίων ευρώ, ενώ αποφάσισε όλα τα δημευθέντα και κατασχεθέντα χρήματα και περιουσιακά στοιχεία των κατηγορουμένων να αποδοθούν στον ασφαλιστικό φορέα.