Απόπειρα απόδρασης και στο Α.Τ. Γλυφάδας για τους Αλβανούς δραπέτες της Αργυρούπολης

Τα κάγκελα και στο κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος Γλυφάδας φαίνεται ότι είχαν επιχειρήσει να κόψουν -λίγες ώρες νωρίτερα- δύο από τους τρεις Αλβανούς διαρρήκτες οι οποίοι απέδρασαν… τελικώς τα ξημερώματα της Τρίτης από την αντίστοιχη υπηρεσία της Αργυρούπολης!

Τα κάγκελα και στο κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος Γλυφάδας φαίνεται ότι είχαν επιχειρήσει να κόψουν -λίγες ώρες νωρίτερα- δύο από τους τρεις Αλβανούς διαρρήκτες οι οποίοι απέδρασαν… τελικώς τα ξημερώματα της Τρίτης από την αντίστοιχη υπηρεσία της Αργυρούπολης!

Το εγχείρημά τους δεν ολοκληρώθηκε στη Γλυφάδα γιατί παρουσιάσθηκε περίεργο «βραχυκύκλωμα» στην ηλεκτροδότηση του τοπικού κρατητηρίου κι έτσι αποφασίσθηκε η μεταφορά τους στην Αργυρούπολη, όπου ήδη κρατείτο άλλος συνεργός τους. Με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να εκτιμούν ότι ίσως το βραχυκύκλωμα στο τμήμα της Γλυφάδας να μην ήταν τυχαίο και να προκλήθηκε από τους επικίνδυνους Αλβανούς κρατούμενους που επιζητούσαν ίσως κοινή, πιο εύκολη, απόδραση από άλλο αστυνομικό τμήμα…

Αυτά τα νέα εντυπωσιακά στοιχεία φαίνεται, όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα», να έχουν αναδειχθεί από περαιτέρω έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τις συνθήκες και το παρασκήνιο της φυγής, προ διημέρου, από το Αστυνομικό Τμήμα Αργυρούπολης τριών Αλβανών ποινικών που είχαν συλληφθεί μαζί με δύο ακόμη συνεργούς τους, ως μέλη σπείρας η οποία φέρεται να ευθύνεται για πάνω από 70 περιπτώσεις διαρρήξεων στην Αττική, με συνολική λεία άνω των 400.000 ευρώ.

Ενα από τα ζητούμενα της έρευνας ήταν λοιπόν γιατί οι Αλβανοί κρατούμενοι βρέθηκαν στα προβληματικά κρατητήρια της Αργυρούπολης . Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι δύο από δραπέτες είχαν οδηγηθεί αρχικά στα κρατητήρια της Γλυφάδας. Κι από εκεί είχαν μεταφερθεί στην Αργυρούπολη, λόγω του προβλήματος με τον φωτισμό του κτιρίου. Ομως από την περαιτέρω εξέταση φαίνεται να βρέθηκαν ίχνη κοπής μετάλλου και στον αντίστοιχο χώρο κράτησης του Αστυνομικού Τμήματος της Γλυφάδας. Σε μία απόπειρα απόδρασης που φαίνεται να σταμάτησε για άγνωστους λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αλβανοί φαίνεται να χρησιμοποίησαν και στις δύο περιπτώσεις σύρμα-πριόνι που φέρεται να τους δόθηκε στην διάρκεια κάποιου επισκεπτηρίου ή απέκτησαν με άλλον τρόπο. Χωρίς ασφαλώς κανείς να τους ελέγξει. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι υπήρξε αμέλεια αστυνομικών που βρίσκονταν έξω από το κρατητήριο, οι οποίοι δεν αντελήφθησαν το κόψιμο του μετάλλου και την απόδραση που έγινε τελικώς αντιληπτή στην αλλαγή βάρδιας, στις έξι το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί που εισήλθαν στον χώρο του έρημου πια κρατητηρίου βρέθηκαν μπροστά στην ανοικτή βρύση της τουαλέτας που χρησιμοποίησαν οι Αλβανοί κακοποιοί για να καλύψουν τον ήχο κοπής του μετάλλου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk