• Αναζήτηση
 • Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση να λογοδοτήσει για τα δεινά που έφερε στη χώρα

  Με επίθεση κατά του υπουργού Άμυνας ξεκίνησε την ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για «ρεσιτάλ υποκρισίας από τον Πάνο Καμμένο».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Με επίθεση κατά του υπουργού Άμυνας ξεκίνησε την ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για «ρεσιτάλ υποκρισίας από τον Πάνο Καμμένο».

  Η κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτήσει για τα δεινά που έφερε στη χώρα, με μια βαριά υποχώρηση για το Σκοπιανό αλλά και για το 4ο μνημόνιο που ψήφισε.

  Μίλησε για προκλητική ανοχή στη βία από την πλευρά της κυβέρνησης αλλά και για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη .

  «Ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας είναι ψήφος υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ. Ψηφίζοντας όχι βγάζετε ατομικό εισιτήριο για τις Πρέσπες. Εσείς θα φύγετε από την εξουσία αλλά η συμφωνία για τη χώρα θα είναι εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Η συμφωνία παράγει τετελεσμένα», είπε απευθυνόμενους στους βουλευτές.

  Τώρα, πρόσθεσε, «είναι η στιγμή να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, συμπεριλαμβανομένων και των βουλευτών των ΑΝΕΛ αλλά και του προέδρου τους». Μίλησε για θέατρο υποκρισίας σημειώνοντας ότι «στα λόγια οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται να διαφωνούν με τη συμφωνία και ισχυρίζονται ότι δεν θα κυρώσουν τη συμφωνία αλλά στηρίζουν με πάθος τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών. Δεν παραιτούνται καν από τις υπουργικές τους καρέκλες» είπε .

  Κατηγόρησε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία στο θέμα του Σκοπιανού, ότι περιφρόνησε τους πολίτες και τους συκοφάντησε μαζικά.

  Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τόνισε πως «σας αξίζει το νόμπελ πολιτικής απάτης».

  Το ναι που είπε ο κ. Τσίπρας στη Μακεδονία του Ίλιντεν, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, «το πήρατε πίσω μετά από δικιά μας πίεση. Ούτε και τότε πήγατε σε γραμμή εθνικής ενότητας. Το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν μία οποιαδήποτε λύση».

  Για το Σκοπιανό, σημείωσε, έχουν άποψη όλοι οι Έλληνες και ξέρουν «πόση λιτότητα φέρνει το 4ο μνημόνιο που ψηφίσατε χωρίς να έχετε εξασφαλίσει κάτι χειροπιαστό για την ελάφρυνση του χρέους».

  Ανέφερε στον κ. Τσίπρα είπε πως «μετά από αύριο η ιστορία θα γράψει ότι θα είστε ο πρωθυπουργός που είπατε ναι σε όλα αυτά που οι προκατοχοί σας είπαν όχι» και μίλησε για πρωτοφανή οπισθοχώρηση από την εθνική γραμμή.

  Το erga omnes ουσιαστικά δεν διασφαλίζεται είπε, για την ουσία της συμφωνίας. «Στο μεσοδιάστημα θα παράγονται τετελεσμένα που δεν θα μπορούν να αναιρεθούν», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, είστε συνυπεύθυνοι γι΄ αυτό που πάει να γίνει αύριο στις Πρέσπες», ανέφερε ρίχνοντας το μπαλάκι και στους βουλευτές της βόρειας Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

  Μεικτές επιτροπές θα γράφουν τα βιβλία της ιστορίας, αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό του υπενθύμισε ότι στο διάγγελμά του ανέφερε ότι «οι γείτονες μας συμφώνησαν να ονομάσουν τη χώρα σε Severna Makedonija. «Που είναι το Severna Makedonija κ. Τσίπρα. Μάλλον δεν ξέρετε που βάζετε την υπογραφή σας. Αμφιβάλλω αν είχατε διαβάσει τη συμφωνία», είπε ανεβάζοντας και άλλο τους τόνους.

  «Σκέτο Μακεδονία θέλατε κ. Τσίπρα εσείς και οι σύντροφοι σας», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

   

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk