• Αναζήτηση
 • Σκουρλέτης: Κατηγόρησε τη ΝΔ για πατριδοκαπηλεία

  Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή, έθεσε το ρητορικό ερώτημα εάν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, 'Αδωνις Γεωργιάδης, υπερασπίζεται το «Μακελειό», για το οποίο είπε ότι είναι «το πιο χυδαίο φασιστικό έντυπο» ενώ με αφορμή αποστροφή του κ. Γεωργιάδη για βιβλία του Ν. Κοτζιά, κάλεσε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ «να συγκρίνει τα βιβλία αυτά με τα δικά του».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή, έθεσε το ρητορικό ερώτημα εάν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, υπερασπίζεται το «Μακελειό», για το οποίο είπε ότι είναι «το πιο χυδαίο φασιστικό έντυπο» ενώ με αφορμή αποστροφή του κ. Γεωργιάδη για βιβλία του Ν. Κοτζιά, κάλεσε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ «να συγκρίνει τα βιβλία αυτά με τα δικά του».

  Είπε ακόμα, ότι «ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος έκανε λόγο για «καρέκλες» δεν ξέρει τι σημαίνει στόφα αριστερού βουλευτή» αναφέροντας χαρακτηριστικά «μας χωρίζει χάος (με τον κ. Γεωργιάδη)».

  Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι η ΝΔ θα καταψήφιζε τη συμφωνία με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ανεξαρτήτως του περιεχομένου της και τούτο γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει θέση.

  Πρόσθεσε ότι η τακτική που ακολουθεί επί του θέματος η ΝΔ γίνεται γιατί η ηγεσία της είναι όμηρος της ακροδεξιάς ομάδας -την οποία χαρακτήρισε «σώγαμπρο»που μπήκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί ηγεσίας Σαμαρά με αποτέλεσμα «ένα μεγάλο κόμμα» να ακολουθεί πολιτική «εθνικολαϊκιστικού τυχοδιωκτισμού».

  Κατηγόρησε τη ΝΔ για «πατριδοκαπηλεία», προσθέτοντας ότι ο φόβος της ηγεσίας της για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος «από τα δεξιά» την οδηγεί στο να «ποτίζει το δέντρο της ακροδεξιάς».
  Είπε ακόμα ότι όλη η ρητορική της ΝΔ «ενθαρρύνει τις φασιστικές φωνές που ακούσαμε σήμερα το πρωί στη Βουλή».

  Χαρακτήρισε ως τραγωδία την παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ στη συνέχεια της ομιλίας του ρώτησε την αξιωματική αντιπολίτευση ποιά ακριβώς προοπτική δίνει στην ελληνική Μακεδονία και αν ενδιαφέρεται για την διάθεση ροδάκινων π.χ μέσω ενός νέου σιδηροδρομικού δικτύου απευθείας στην Ευρώπη, αν ενδιαφέρεται για την προοπτική της Θεσσαλονίκης ως πρωτεύουσας των Βαλκανίων ή αν ενδιαφέρεται για τις προοπτικές του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

  Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι οι σημαντικότερες στιγμές για την ελληνική Μακεδονία ήταν σε συνθήκες ειρηνικής συνύπαρξης της χώρας με τους βόρειους γείτονες της.
  Επισήμανε ότι η συμφωνία έχει δυναμική, ενώ γίνεται ένα βήμα υπέρ της ειρήνης «και η αξιωματική αντιπολίτευση είναι απέναντι για χατίρι του Σαμαρά».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk