• Αναζήτηση
 • Αποχωρεί από την προεδρία της Eurobank o Νίκος Καραμούζης

  Την αποχώρησή του από την προεδρία της Eurobank τον ερχόμενο Μάρτιο αποφάσισε ο Νίκος Καραμούζης, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή στο σώμα του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Την αποχώρησή του από την προεδρία της Eurobank τον ερχόμενο Μάρτιο αποφάσισε ο Νίκος Καραμούζης, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή στο σώμα του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.
  Συγκεκριμένα, ενημέρωσε τα μέλη της διοίκησης της τράπεζας ότι «μετά από ώριμη σκέψη κατέληξα στη δύσκολη απόφαση να ολοκληρώσω τον επαγγελματικό κύκλο ζωής μου στη Eurobank και να παραμείνω Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι το τέλος Μαρτίου 2019».
  «Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την τιμητική τους πρόταση να ανανεωθεί η θητεία μου, ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, στην Γενική Συνέλευση του Ιουλίου 2018 και για την άριστη, εκ μέρους τους, αξιολόγησή μου τα τελευταία χρόνια και πρόσφατα για το 2017» υποστήριξε ο πρόεδρος της Eurobank.
  Σύμφωνα με τον ίδιο, «στην ενδιάμεση περίοδο, θα συνεχίσω να συμβάλω ενεργά στην επίτευξη των στόχων της Τράπεζας και στην απρόσκοπτη διαδικασία διαδοχής μου».
  Όπως είπε ο κ. Καραμούζης, «κατέληξα στην παραπάνω απόφαση, γιατί επιθυμώ να αξιοποιήσω ενεργά το απόθεμα ενέργειας, εμπειρίας και δημιουργικότητας, που διαθέτω και να επιδιώξω νέες επαγγελματικές προκλήσεις, λαμβάνοντας επίσης υπόψη μου την ανάγκη να διασφαλιστεί η λειτουργική συνοχή και η συνέχεια της Διοίκησης της Τράπεζας την επόμενη κρίσιμη ημέρα για τον κλάδο και την οικονομία».
  Παράλληλα, δήλωσε «ιδιαίτερα ικανοποιημένος που έλαβα αυτή την απόφαση σε μια περίοδο που η οικονομία ανακάμπτει και οι χρηματοοικονομικοί δείκτες της Τράπεζάς μας βελτιώνονται, έχοντας αντιμετωπίσει επιτυχώς τα κρίσιμα προβλήματα της τελευταίας τριετίας».
  Και κατέληξε σημειώνοντας πως «με συλλογικότητα, σχέδιο, αποφασιστικότητα, συνέπεια, ικανό και άξιο προσωπικό, ισχυρότερη και θωρακισμένη έναντι κινδύνων, η Τράπεζα προχωρά με επιτυχία στο δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα, με όπλο την εμπιστοσύνη των πελατών, του προσωπικού, των μετόχων και των αγορών».
  Στην ανακοίνωσή της η τράπεζα επισημαίνει ότι όπως έχει ήδη δημοσιοποιηθεί με την από 15/6/2018 ανακοίνωση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Τράπεζας, το Διοικητικό Συμβούλιο («Δ.Σ.») αποφάσισε κατά την συνεδρίασή του της 15.6.2018, να προτείνει προς την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας τον διορισμό για τριετή θητεία, λόγω τακτής λήξεως της θητείας του σημερινού ΔΣ, των ακόλουθων μελών ΔΣ:
  1. Νικόλαος Β. Καραμούζης
  2. Φωκίων X. Καραβίας
  3. Σταύρος Ε. Ιωάννου
  4. Θεόδωρος Α. Καλαντώνης
  5. Κωνσταντίνος Β. Βασιλείου
  6. Γεώργιος Κ. Χρυσικός
  7. Richard P. Boucher
  8. Rajeev Kakar
  9. Bradley Paul L. Martin
  10. Jawaid A. Mirza
  11. George E. Myhal
  12. Lucrezia Reichlin
  13. Αικατερίνη Κ. Μπερίτση, Εκπρόσωπος ΤΧΣ

  Η πρόσκληση στη γενική συνέλευση

  Η τράπεζα καλεί τους μετόχους της σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 10 Ιουλίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ., στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια».

  Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

  1. Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις χρήσεως 2017. Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών.

  2. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση 2017.

  3. Εκλογή ελεγκτικής εταιρείας για τη χρήση 2018.

  4. Ανακοίνωση της εκλογής μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και συναφούς ορισμού μελών της Επιτροπής Ελέγχου.

  5. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου λόγω λήξης της θητείας του παρόντος και ορισμός ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

  6. Εκλογή μελών της Επιτροπής Ελέγχου και του Προέδρου αυτής.

  7. Έγκριση αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και συμβάσεων, κατά τα άρθρα 23α και 24 του κ.ν. 2190/1920.

  Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη από το νόμο απαρτία, η Τακτική Γενική Συνέλευση της Τράπεζας θα συνέλθει σε Α΄ Επαναληπτική Συνεδρίαση στις 23 Ιουλίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ., στην Αθήνα, στο «Μέγαρο Ιδρύματος Μποδοσάκη» (αίθουσα «Ιωάννης Σ. Λάτσης»), Λεωφ. Αμαλίας αρ. 20, χωρίς δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk