• Αναζήτηση
 • Παππάς για πΓΔΜ: Ο κ. Μητσοτάκης αναιρεί την πολιτική του πατέρα του

  «Ο κ. Μητσοτάκης αναιρεί την πολιτική που έχει υπηρετήσει και ο πατέρας του και όλοι οι παλιότεροι πολιτικοί που προσπάθησαν να δώσουν λύση στο ζήτημα» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, αναφορικά με τη στάση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα με την ονομασία των Σκοπίων.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Ο κ. Μητσοτάκης αναιρεί την πολιτική που έχει υπηρετήσει και ο πατέρας του και όλοι οι παλιότεροι πολιτικοί που προσπάθησαν να δώσουν λύση στο ζήτημα» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, αναφορικά με τη στάση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα με την ονομασία των Σκοπίων.

  Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ μιλώντας στο κανάλι Ε πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι πιθανό σήμερα να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της πολιτικής που άσκησε και ο πατέρας του και αυτή η κίνηση δικαιώνει την ανατροπή Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά, σχολίασε ο Ν. Παππάς και κάλεσε τον κόσμο που κατεβαίνει στα συλλαλητήρια να ενημερωθεί για τη στάση των παλιότερων κομμάτων, με πολιτικές που εμπεριείχαν το «erga omnes», τη μη αλλαγή των συνόρων, τη συνταγματική ονομασία κλπ, «να θυμηθούν αυτοί που ακολουθούν την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας» συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, «ότι η συγκεκριμένη πολιτική εγκαταλείπεται με τρόπο θεσμικά εντυπωσιακό».

  Επίσης, ο Ν. Παππάς χαρακτήρισε ατόπημα την χθεσινή επίθεση από τη Νέα Δημοκρατία στον ΠτΔ, και την κάλυψη της αθλιότητας Σαμαρά, λέγοντας ότι ο κ. Παυλόπουλος γνωρίζει και τους κανόνες ευγενείας και το Σύνταγμα. «Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις μιας ακροδεξιάς που έκανε καριέρα πάνω στο Μακεδονικό ζήτημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν. Παππάς.

  Για τον Α. Σαμαρά

  «Ο Αντώνης Σαμαράς και η ομάδα του έχει συνειδητά ζημιώσει τη χώρα και δεν έχει υπηρετήσει τα εθνικά της συμφέροντα» συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, προσθέτοντας ότι ο κ. Σαμαράς έχει ιστορικές ευθύνες έχοντας ανατρέψει κυβέρνηση για αυτό το ζήτημα. Επίσης, ήταν πρωθυπουργός με τον κ. Βενιζέλο υπουργό, ο οποίος τάσσονταν ανοιχτά υπέρ της διπλής ονομασίας, σημείωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ. Ο Ν. Παππάς είπε επίσης, ότι εάν η Νέα Δημοκρατία δεν υπηρετούσε ακροδεξιές πολιτικές αλλά περισσότερο της κεντροδεξιάς παράταξής της τα πράγματα θα ήταν καλύτερα και πρόσθεσε ότι το ζήτημα της γλώσσας έχει κλείσει με την ελληνική υπογραφή από το 1977.

  Για τη συμφωνία

  Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ χαρακτήρισε δικλείδα ασφαλείας ότι η Ελλάδα θα κυρώσει τελευταία τη συμφωνία, έχοντας τον τελικό λόγο για το εάν έχουν τηρηθεί τα συμφωνηθέντα, και αυτό είναι το κλειδί το οποίο κερδήθηκε στη διαπραγμάτευση, είπε ο κ. Παππάς. «Δεν έχουμε κανένα λόγο να φοβηθούμε τον βόρειο γείτονά μας, εμείς είμαστε ο ισχυρός παίκτης και οφείλουμε να σκεφτούμε ψύχραιμα» συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. Επίσης, ανέφερε ότι στη Βουλή θα υπάρξουν πλειοψηφίες που θα εκπλήξουν εχθρούς και φίλους.

  Αναφορικά με τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, ο Ν. Παππάς είπε ότι δεν νομίζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση φιλοδοξεί να ρίξει την κυβέρνηση και προέβλεψε ότι η συζήτηση στη Βουλή (σ.σ. μετά από μια πρόταση μομφής) θα είναι παρά πολύ ενδιαφέρουσα. «Ο λαός θα μάθει από πρώτο χέρι τι έχουν κάνει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει προ των ευθυνών του» υπογράμμισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ. Ο Ν. Παππάς χαρακτήρισε συμπαγή την κυβερνητική πλειοψηφία και δεδομένο το γεγονός ότι θα υπάρξουν δυνάμεις με ευρύτατη πλειοψηφία γύρω από τη λύση. Σχολίασε ως θετική τη στάση πολλών στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, ενώ ερωτώμενος για τη στάση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Α. Γεωργιάδη, τον χαρακτήρισε ακραίο. Ας μας πει ο κ. Γεωργιάδης τι έχει αναθεωρήσει από τις εποχές που ήταν «πρωτοπαλλίκαρο» του κ. Καρατζαφέρη στο ΛΑΟΣ, σχολίασε ο Ν. Παππάς, προσθέτοντας ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από τότε και το γεγονός ότι είναι σημαίνων στέλεχος στη Νέα Δημοκρατία σήμερα, λέει πολλά γιατί αυτές έχουν γίνει ιδέες και της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Για τον Π. Καμμένο

  Αναφορικά με τη στάση του Πάνου Καμμένου, ο Ν. Παππάς είπε ότι «ο Π. Καμμένος έχει μπέσα, με καθαρές θέσεις τις οποίες δεν τις έκρυψε ποτέ». Συνεχίζοντας ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι ο κ. Καμμένος έχει το σθένος να λέει ότι πολλά από τα στοιχεία της συμφωνίας τα έχει υπηρετήσει στο παρελθόν ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας, και το «erga omnes» κλπ ήταν πυλώνες που είχαν μπει και από τον κ. Καραμανλή στο Βουκουρέστι, σημείωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ. Επίσης, είπε ότι εάν η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν συνεπής με τις πολιτικές της, η Ελλάδα θα έστελνε διεθνώς μηνύματα πολιτικής ωριμότητας συνολικά.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk