• Αναζήτηση
 • Παρών στις εξελίξεις στον κλάδο δηλώνει η Ευρωκλινική

  Βελτίωση των βασικών οικονομικών μεγεθών ανακοίνωσε για τη χρήση του 2017 η Ευρωκλινική.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Βελτίωση των βασικών οικονομικών μεγεθών ανακοίνωσε για τη χρήση του 2017 η Ευρωκλινική.
  Τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα  3,26 εκ. από  1,32 εκ. το 2016.
  Οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου διατηρήθηκαν στα επίπεδα του 2016 και διαμορφώθηκαν στα  40,20 εκατ.ευρώ.
  Τα αποτελέσματα μετά από φόρους παρουσίασαν σημαντική βελτίωση από ζημιές 2,54 εκ. το 2016 σε ζημιές 0,66 εκ. το 2017.
  Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής, κ. Αντώνης Βουκλαρής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
  «Το 2017 ήταν μία πολύ σημαντική χρονιά για τον Όμιλο Ευρωκλινικής. Πραγματοποιήθηκαν σημαντικές αλλαγές όπως η μεταφορά της Ευρωκλινικής Παίδων στο κέντρο της Αθήνας, η έναρξη της λειτουργίας του Πολυιατρείου – ΣΗΜΕΙΟ Δ.Υ.Ο. και βέβαια η πιστοποίησή μας ως το πρώτο και μοναδικό νοσοκομείο στην Ευρώπη με το πρότυπο «Patients’ Friendly Hospital». Ταυτόχρονα προχωρήσαμε σε αναδιοργάνωση των δομών και της λειτουργίας του Ομίλου καθώς και σε σημαντικές στρατηγικές συνεργασίες στον ασφαλιστικό κλάδο.
  Έχοντας πετύχει να διατηρήσουμε το μερίδιό μας στην αγορά, να υπερδιπλασιάζουμε την κερδοφορία μας κάθε χρόνο και ταυτόχρονα να αναδιαρθρώσουμε τον υφιστάμενο δανεισμό μας ύψους  29,71 εκ., αισθανόμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε δυναμικά στις εξελίξεις του κλάδου μας».

  Ο όμιλος Ευρωκλινικής (Ευρωκλινικη Αθηνών, Ευρωκλινική Παίδων) ανήκει στον όμιλο της Global Finance, διαθέτει 500 άτομα διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, συνεργασία με 300 μόνιμους και περισσότερους από 1.000 εξωτερικούς συνεργάτες ιατρούς, 175 νοσηλευτικές κλίνες, 12 κλίνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και 8 χειρουργικές αίθουσες.
  Οικονομία