• Αναζήτηση
 • Εναλλακτικά σενάρια για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής εξετάσει η ΕΤΕ

  Μόνο ο κινεζικός όμιλος εταιρειών Gongbao υπέβαλε τελικώς δεσμευτική προσφορά στην Εθνική Τράπεζα για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Μόνο ο κινεζικός όμιλος εταιρειών Gongbao υπέβαλε τελικώς δεσμευτική προσφορά στην Εθνική Τράπεζα για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

  Από την άλλη πλευρά, η Fosun που θεωρούνταν φαβορί για την απόκτηση της θυγατρικής της, αποφάσισε να μην υποβάλλει προσφορά, παρ΄ ότι στην αρχική φάση του διαγωνισμού η πρότασή της προέβλεπε υψηλό τίμημα.

  Στην ανακοίνωσή του ο ελληνικός όμιλος τονίζει ότι πρωταρχικός στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι η διαδικασία να γίνει σε απόλυτη συμμόρφωση με τους όρους του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Αναδιάρθρωσης και με αποκλειστικό γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων των πελατών, των μετόχων και των εργαζομένων της.

  Επιπλέον, σημειώνει ότι «οι ιστορικές αξίες και ο σημαντικός ρόλος του Ομίλου της ΕΤΕ στη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος επιβάλουν την εξέταση όλων των βέλτιστων λύσεων, συμπεριλαμβανομένης και της διαδικασίας Διεθνούς Δημόσιας Προσφοράς».

  Άρα δε μπορεί να αποκλειστεί, μετά την εξέταση του φακέλου του κινεζικού ομίλου, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να απευθυνθεί εκ νέου στη διεθνή επεδυντική κοινότητα για την πώληση της θυγατρικής της.

  Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία θα πρέπει να έχει κλείσει μέχρι το τέλος του 2018, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της ελληνικής τράπεζας στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στον επόπτη της.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk