Ο μυστηριώδης κύριος με το καπελάκι (τύπου Παναμά), με μπλε (παρά την ηλικία του –είναι 83 ετών) γυαλιά με καθρέφτες, με καλοκαιρινό λινό γαλάζιο σακάκι και με πορτοκαλί ασορτί ποσέ και γραβάτα που έφθασε το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή με ένα θηριώδες τζιπ (και ένα δεύτερο συνοδευτικό) δεν ήταν άλλος από τον πλουσιότερο τούρκο επιχειρηματία. Πήγε στη Βουλή για να συναντήσει έναν και μόνον πολιτικό. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη που τον περίμενε στο πολιτικό του γραφείο στη Βουλή, λίγο προτού αναχωρήσει για τη σύνοδο του ΕΛΚ στο Μόναχο, όπου θα συναντούσε και τη Μέρκελ.
nnn
Ο Ραχμί Κοτς (φωτογραφία), ο οποίος διευθύνει τον όμιλο Koc Group (συμπεριλαμβάνεται στο κλαμπ των 50 πιο ισχυρών του πλανήτη), με περιουσία ύψους 10 δισ. δολαρίων, είδε τον κ. Μητσοτάκη, αλλά τι συζητήθηκε ανάμεσά τους δεν γνωστοποιήθηκε, τουλάχιστον ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ενώ η συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον τούρκο δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία δεν ανακοινώθηκε καν. Λέγεται ότι συζήτησαν για επενδύσεις, αφού είναι γνωστό ότι ο κ. Κοτς ενδιαφέρεται για επενδύσεις κυρίως στον τουριστικό τομέα. Ηδη έχει κάνει επενδύσεις στη χώρα μας, όταν ανέλαβε από κοινού με την εταιρεία Folli Follie (προτού βεβαίως ξεσπάσει το σκάνδαλο) τη διαχείριση για 40 χρόνια του λιμανιού της Λέσβου (κάπου 10 εκατ. ευρώ).
nnn
Τι ήθελε όμως τον κ. Μητσοτάκη ο τούρκος δισεκατομμυριούχος; Μαθαίνω ότι ο κ. Κοτς γνώριζε πολύ καλά τον πατέρα του προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και ήθελε να συζητήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα επενδυτικά του σχέδια, αφού εμφανίζεται να αγοράζει μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην ενοικίαση αυτοκινήτων. Να σημειώσω εδώ ότι ο όμιλος Koc εξαγόρασε το 2005 από κοινού με τη Shell το 51% της κρατικής τουρκικής εταιρείας πετρελαίου, αντί 4 δισ. ευρώ.


Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει

Δείτε τώρα τα συριζαίικα τεχνάσματα για την τοποθέτηση γενικών γραμματέων. Προκηρύσσουν θέσεις με φωτογραφικές διατάξεις που βγάζουν μάτι. Δείτε και καμαρώστε τους: Για παράδειγμα, για τη θέση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού πέραν των άλλων προσόντων έβαλαν υποχρεωτική γνώση δύο γλωσσών, μιας γλώσσας από την ΕΕ και μιας εκτός ΕΕ. Είναι ίσως η πρώτη φορά που απαιτείται γνώση γλώσσας εκτός ΕΕ. Μαντέψτε τώρα ποιος έχει αυτά τα προσόντα. Ο νυν γενικός γραμματέας Ιούλιος Συναδινός (όπως καταγγέλλει ο «γαλάζιος» βουλευτής Γ. Γεωργαντάς), ο οποίος έχει σπουδάσει στη Ρωσία και ομιλεί τα ρωσικά. Αλλά να ‘ταν μονάχα αυτό;


Προϋπηρεσία σε… μήνες

Στην ίδια προκήρυξη απαιτείται προϋπηρεσία σε παρόμοιες θέσεις τουλάχιστον 30 μήνες. Αν και είναι η πρώτη φορά που απαιτείται προϋπηρεσία σε… μήνες, σημειώνω ότι ο κ. Συναδινός υπηρετεί στη θέση αυτή… 33 μήνες! Θέλετε κι άλλο παράδειγμα;
nnn
Στον ΕΟΤ στη νευραλγική θέση της γενικής γραμματέως έβαλαν ως προσόν την… απλή γνώση της αγγλικής. Τώρα να είσαι γενικός γραμματέας του ΕΟΤ και να γνωρίζεις elementary αγγλικά; Δεν είναι κάπως παράξενο; Και το σημαντικότερο: απαιτείται και υποχρεωτική άσκηση δικηγορίας στο Δημόσιο Δίκαιο. Πού ξανακούστηκε γγ του ΕΟΤ να υποχρεούται να έχει κάνει και άσκηση στο Δημόσιο Δίκαιο; Πάντως τα προσόντα αυτά τα έχει η νυν γενική γραμματέας του ΕΟΤ Ευρυδίκη Κουρνέτα.
nnn
Τώρα θα πείτε, αρκεί μια απλή προκήρυξη για πλήρωση τέτοιας νευραλγικής θέσης στο Δημόσιο; Δεν απαιτείται, ας πούμε, ΑΣΕΠ; Οχι, δεν απαιτείται. Τις αιτήσεις τις κρίνει μια εννεαμελής επιτροπή (με μόνο δύο μέλη του ΑΣΕΠ) και την τελική απόφαση τη λαμβάνει ο υπουργός. Το σημαντικότερο: η θητεία τους είναι τετραετής. Δηλαδή αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές, η επόμενη κυβέρνηση που θα έρθει είναι υποχρεωμένη να τους κρατήσει στις θέσεις τους. Ολα στον ΣΥΡΙΖΑ αγγελικά πλασμένα.


Οταν ο Τσίπρας (ξανα)θυμάται τον κομμουνισμό

Ως γνωστόν, ο πρώην υπουργός Αρ. Μπαλτάς είναι από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Αλλωστε ο Πρωθυπουργός τον έχει τιμήσει ιδιαίτερα. Τον έκανε υπουργό Παιδείας, εν συνεχεία Πολιτισμού, τον πήρε μαζί του με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στη Νέα Υόρκη, τότε που είχε αυτή τη συνάντηση με τον Μπιλ Κλίντον. Ετσι όταν ο κ. Μπαλτάς παρουσίασε το 13ο βιβλίο του που έχει τον τίτλο «Ονόματα του κομμουνισμού», δεν θα μπορούσε να λείψει από την παρουσίαση ο κ. Τσίπρας. Μπορεί ο Πρωθυπουργός να μην προλόγισε, κάθισε όμως να ακούσει τους ομιλητές, όπως τον Γιάννη Δραγασάκη, να αναφέρονται στον κομμουνισμό, διότι «καλή η σοσιαλδημοκρατία και η πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μην ξεχνάμε και τον κομμουνισμό μας», όπως έλεγαν οι Συριζαίοι. Και κάτι ακόμα: η παρουσίαση έγινε στο Μέγαρο Μουσικής, που τείνει να γίνει το μέγαρο του ΣΥΡΙΖΑ σε διάφορες εκδηλώσεις, και παρέστησαν ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο και οι περισσότεροι της ΚΟ.
Δεν έπιασε το… «μασάζ»

Το «μασάζ» που προσπάθησε να κάνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στους συριζαίους βουλευτές ώστε να ψηφίσουν τα προαπαιτούμενα φαίνεται πως δεν έπιασε τόπο. Ή, αν θέλετε, δεν τους έπεισε. Ετσι οι βουλευτές ζητούν τώρα σύγκληση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από τον Πρωθυπουργό, ώστε να εκφράσουν και το γνωστό παράπονό τους: «Μη εφαρμογή των περικοπών στις συντάξεις που έχουν ήδη ψηφίσει».


Κάποιες συμπτώσεις

Δείτε κάποιες συμπτώσεις, τις οποίες απλώς τις καταγράφω: Από το απόγευμα της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Μόναχο στην συνεδρίαση του ΕΛΚ, όπου και θα μιλήσει. Στο Μόναχο στον πύργο Schlos Elmau,τούτες τις ημέρες, μου λένε ότι συνεδριάζει και η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ.


Η επιβεβαίωση ήρθε από τον Ρουβίκωνα

Ε, να λοιπόν που τα στελέχη του Ρουβίκωνα αναρτούν τώρα και ανακοινώσεις για να… επιβεβαιώσουν ειδήσεις που τον αφορούν. Οπως γνωρίζετε πρώτοι εσείς από αυτή την στήλη κορυφαίο μέλος του Ρουβίκωνα έπεσε θύμα διάρρηξης και αποτέθηκε στην Αστυνομία, ζητώντας τη βοήθειά της για την ανακάλυψη των δραστών. με ανάρτησή του το κορυφαίο μέλος του Ρουβίκωνα επιβεβαιώνει τη διάρρηξη (και το δημοσίευμα) αναφέροντας πως η διάρρηξη έγινε από «επαγγελματίες» όχι όμως από επαγγελματίες κλέφτες… δείχνοντας με τον τρόπο αυτό κάποια κρατική υπηρεσία. Οπως αναφέρει τα κλειδιά του σπιτιού του ήταν στη… διάθεση των αρχών για ημέρες και ώρες και επιπλέον πως οι κλέφτες πήραν ευτελούς αξίας αντικείμενα αλλά και έγγραφα της οργάνωσης.

HeliosPlus