Συνεχίζει τις επενδύσεις η Τέρνα Ενεργειακή

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι επενδύσεις από την Τέρνα Ενεργειακή, η οποία ξεπέρασε σε εγκατεστημένη ισχύ τα 1.000 MW σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι επενδύσεις από την Τέρνα Ενεργειακή, η οποία ξεπέρασε σε εγκατεστημένη ισχύ τα 1.000 MW σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της σημερινής ετήσιας γενικής συνέλευσης, η εταιρεία προωθεί νέες επενδύσεις σε ΑΠΕ ισχύος 300 MW σε Ελλάδα και ΗΠΑ.
Επίσης, στον κλάδο διαχείρισης απορριμμάτων από το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει δοκιμαστικά η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων Ηπείρου που κατασκευάζει και θα διαχειριστεί ο όμιλος με σύμβαση ΣΔΙΤ, ενώ αναμένεται μέχρι τις 15 Ιουνίου η υπογραφή του ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων της περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο επικεφαλής του μητρικού ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις στο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των μονάδων αντλησιοταμίευσης, όπου ο όμιλος προωθεί επενδύσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ (Κρήτη, Αμφιλοχία).
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η στροφή στις ΑΠΕ παγκοσμίως προϋποθέτει και τη δημιουργία συστημάτων αποθήκευσης. Πολλές χώρες προάγουν διάφορα συστήματα αποθήκευσης, είτε με μπαταρίες είτε με αντλησιοταμίευση σε χώρες όπου το επιτρέπει η τοπογραφία τους όπως σε Γερμανία, ΗΠΑ, κ.α. Από τις πιο προικισμένες χώρες για τέτοιους είδους αποθήκευση είναι η Ελλάδα. Δεν πρέπει να χάσουμε το τραίνο για τέτοιου είδους επενδύσεις. Η πολιτεία πρέπει να βάλει ένα χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου το κανονιστικό πλαίσιο να είναι νομοθετημένο ώστε να αρχίσουμε τις επενδύσεις».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk