15ο Περιφερειακό Συνέδριο: «Οι Κυκλάδες στην πρώτη γραμμή»

Συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη το συνέδριο «Νότιο Αιγαίο οι Κυκλάδες στην πρώτη γραμμή».

Συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη το συνέδριο «Νότιο Αιγαίο οι Κυκλάδες στην πρώτη γραμμή».
Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το βράδυ, με ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος θα αναφερθεί και στα συμπεράσματα του συνεδρίου.
Πρέπει να τονίσουμε την επιλογή της κυβέρνησης να ενισχύσει τις βασικές υποδομές σε όλες τις περιφέρειες, ώστε να αποκεντρωθεί η αναπτυξιακή διαδικασία και να πάψει να αποτελεί προνόμιο μόνο των μεγάλων αστικών κέντρων. Παραλλήλως, οι ίδιοι οι Κυκλαδίτες πρέπει να αναστοχαστείτε πάνω σε σχέδια και προτάσεις που θα βασίζονται στις συνέργειες της γειτνίασής σας», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στη συνεδρίαση της δεύτερης ημέρας του στο Αναπτυξιακού Συνεδρίου.
«Προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν, δεν υπάρχει όμως η κακομοιριά που υπήρχε τον Γενάρη του 2015» σημείωσε ο υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, από το βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, αναφερόμενος στις γενικότερες προσπάθειες που έχουν γίνει από την κυβέρνηση για τη στήριξη του ΕΣΥ και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
Με αφορμή την ανακοίνωση για τη μεγέθυνση του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2018 κατά 2,3%, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Στρατής ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας την επιτυχία της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα με σταθερά και αποφασιστικά βήματα στο τέλος της επιτροπείας και μάλιστα μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον με πολλές δυσκολίες και προκλήσεις.

Συνεδριάσεις της πρώτης ημέρας

Τη δρομολόγηση για τρεις μήνες, πλοίου που θα συνδέει δυο φορές την εβδομάδα, τη Θεσσαλονίκη, τη Σκιάθο, τη Σύρο και άλλα νησιά των Κυκλάδων με το Ηράκλειο, εξήγγειλε μιλώντας την Τρίτη στο 15ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Σύρο, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός. Το δρομολόγιο θα επιδοτείται από τις άγονες γραμμές.

«Η γραμμή αυτή μπορεί να δημιουργήσει νέες αγορές για τα νησιά των Κυκλάδων», τόνισε ο κ. Σαντορινιός και πρόσθεσε ότι εκτός από αυτό το δρομολόγιο, «μετά από προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας κάθε Παρασκευή και Κυριακή, θα δρομολογηθεί ταχύπλοο από τον Πειραιά, και δυο φορές την εβδομάδα το ταχύπλοο που έρχεται από το Ηράκλειο και ανεβαίνει προς τα νησιά των Κυκλάδων, θα καταλήγει στη Σύρο και από εκεί θα πηγαίνει στην Σαντορίνη. Με τους τρόπους αυτούς καλύπτεται σε ένα μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σύρου».

Αναφερόμενος στο «μεταφορικό ισοδύναμο», είπε ότι έρχεται να απαντήσει σε μια πραγματική ανάγκη και ένα αίτημα όλων των νησιωτών τα τελευταία σαράντα χρόνια

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk