• Αναζήτηση
 • Εκδήλωση στην Αθήνα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου

  Παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση την περασμένη Τετάρτη το δίτομο έργο «Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου 1916 - 2016, Ένας αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και αγώνα» και προβλήθηκε το ιστορικό ντοκιμαντέρ «με τα τσαπιά και με τα θκέλια» Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα στήριξης δράσεων όπως αυτή του Συνεταιρισμού, που είναι ευρύτερα γνωστός από το εμπορικό σήμα ZAGORIN. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προλογίζει και το ιστορικό λεύκωμα.

  ΤοΒΗΜΑ Team
         
  Παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση την περασμένη Τετάρτη το δίτομο έργο «Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου 1916 – 2016, Ένας αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και αγώνα» και προβλήθηκε το ιστορικό ντοκιμαντέρ «με τα τσαπιά και με τα θκέλια» Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα στήριξης δράσεων όπως αυτή του Συνεταιρισμού, που είναι ευρύτερα γνωστός από το εμπορικό σήμα ZAGORIN. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προλογίζει και το ιστορικό λεύκωμα.
  Στον χώρο αναπτύχθηκε επίσης έκθεση ζωγραφικών έργων και σκίτσων του Κώστα Κομνηνού, που κοσμούν τους δύο τόμους.
  Την έκδοση υπογράφουν ο Αλέξανδρος Καπανιάρης, μεταδιδακτορικός ερευνητής του ΔΠΘ και ο Διονύσης Βαλασσάς, επί 34 χρόνια διευθυντής του Συνεταιρισμου και αποτελεί έργο μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων που εργάστηκαν για το τελικό αποτέλεσμα των 1.126 σελίδων.  Οι ειδικοί και οι επιστήμονες που συνεργάστηκαν είναι:  Πολίτης Αντώνης, Παναγιώτης Σαράφης, Πέτρος Βελέντζας, Ιωάννης Γκλαβάτος, Αχιλλέας Γκλαβάτος, Χαράλαμπος Ψιμόπουλος, Βασίλειος Μπιρλιράκης, Ευάγγελος Τσιάμης, Σοφία Ξυνογαλά, Βασίλειος Αγιοπετρίτης, Νικόλαος Διαμαντάκος, Εμμανουήλ Γκαγκάκης.
  Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου αποτελούμενο από την πολιτική ηγεσία, συνεργάτες του Συνεταιρισμού αλλά και φίλους, όπως και Ζαγοριανούς που ζουν στην Αθήνα. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, τον Προέδρο της Βουλής ο Βουλευτής Μαγνησίας Συμεών Μπαλλής τον Πρόεδρο της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας η Βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή, τομεάρχης αγροτικής ανάπτυξης, την Πρόεδρο της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εκπροσώπησε ο Βουλευτής Λάρισας Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΚΚΕ ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Νικόλαος Μωραΐτης και παρούσα ήταν και η Υφυπουργός Οικονομικών, πρώην εργαζόμενη στον Συνεταιρισμό, Αικατερίνη Παπανάτσιου.  O Υπουργός δήλωσε ότι θα υποστηρίξει τους σχεδιασμούς του Συνεταιρισμού για επέκταση ψυκτικών εγκαταστάσεων, αγορά υπερσύγχρονου διαλογητηρίου και ίδρυση μουσείου μήλου και αχλαδιού που θα αποτελεί κέντρο εκπαίδευσης για την συνεταιριστική οργάνωση και την αγροτική επιχειρηματικότητα.
  Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Αντώνης Λάσκος, εκπροσωπώντας τους συναδέλφους του, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη πορεία των δράσεων και όλους όσοι στήριξαν τους σχεδιασμούς της Οργάνωσης με τη παρουσία τους. Μάλιστα υπερασπιζόμενος τη μεγάλη συνεταιριστική παράδοση που επικρατεί στην περιοχή,  ανέφερε χαρακτηριστικά στο κλείσιμο της ομιλίας του:

  «Το «συνεταιρίζεσθαι» αποτελεί διακριτή ιδεολογία, πέραν από κομματικές προτιμήσεις, από πολιτικές αντιλήψεις, από το μορφωτικό επίπεδο και από την οικονομική θέση των μελών. Η συνεταιριστική δραστηριότητα αποτελεί στοιχείο πολιτισμού και κοινωνικής ανάπτυξης. Προσομοιάζει συνεπώς, τηρουμένων των  αναλογιών, με την ίδια τη Δημοκρατία μας που αποτελεί το κοινό σπίτι όλων μας».
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk