• Αναζήτηση
 • ΣΥΡΙΖΑ: Ενημέρωση βουλευτών από έξι υπουργούς

  Έξι υπουργοί ενημερώνουν για το χαρτοφυλάκιό τους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε ειδική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Έξι υπουργοί ενημερώνουν  για το χαρτοφυλάκιό τους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε ειδική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
  Η εν λόγω συνεδρίαση, πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των: Ευκλείδη Τσακαλώτου, Γιώργου Σταθάκη, Ανδρέα Ξανθού, Αλέξη Χαρίτση, Γιώργου Χουλιαράκη και Νάσου Ηλιόπουλου.
  Με το καυτό θέμα των αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ, εξαιτίας της αναπροσαρμογής των αντικεμενικών αξιών, ξεκίνησε την ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι αυξήσεις θα δουν το 15% των ιδιοκτητών ακινήτων και υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο ποσό σε λαϊκές συνοικίες δεν θα ξεπερνά τα 20€.

  Επίσης φέρεται να παραδέχθηκε τις επιβαρύνσεις ωστόσο διευκρίνισε ότι στο 67% θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο ενώ το 18% θα δει μειώσεις.

  Αναφορικά με το χρέος της Ελλάδας ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να ανέφερε οτι προσδοκάται επιμήκυνση δέκα έτη και για αυτόματο μηχανισμό για τα μέτρα ελάφρυνσης. Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να ανέφερε ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός ήταν μεγάλη νίκη διότι κατάφεραν να αυξήσουν το ποσό των οφειλών και να εντάξουν και χρέη του 2017, ενώ πριν ίσχυε μόνο για το 2016.

  Αναφερόμενος στη μεταμνημονιακη εποπτεία είπε πως το μοντέλο θα προσαρμοστεί σε αυτά των υπολοίπων χωρών που βγήκαν από μνημόνιο, ενώ στις ερωτήσεις βουλευτών για τις συντάξεις και την υποχρέωση μείωσής τους από το 2019 ο κ. Τσακαλωτος είπε πως «δεν είναι της παρούσης» να γίνει τέτοια συζήτηση.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk