Κίνα: Drones στην υπηρεσία εντοπισμού άρρωστων πεύκων

Οι υπηρεσίες που εποπτεύουν τη γραφική περιοχή Yellow Mountain στην ανατολική Κίνα, γνωστή για τα όμορφα πεύκα σε διάφορα σχήματα,

Οι υπηρεσίες που εποπτεύουν τη γραφική περιοχή Yellow Mountain στην ανατολική Κίνα, γνωστή για τα όμορφα πεύκα σε διάφορα σχήματα, έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τις ιπτάμενες συσκευές, γνωστές ως drones, για να εντοπίζουν άρρωστα δέντρα. Το πρώτο drone απογειώθηκε στις 23 Μαΐου και παρακολούθησε μία περιοχή στο βορειοανατολικό τμήμα του βουνού. Τράβηξε ευκρινείς φωτογραφίες οι οποίες θα αποτελέσουν σημαντικό υλικό για τη αξιολόγηση της υγείας των πεύκων.

Οι ειδικοί που εποπτεύουν στο βουνό υποστηρίζουν ότι η νόσος των πεύκων είναι μία σοβαρή επιδημική ασθένεια που επηρεάζει τα δέντρα. Πλήττει τα κλαριά τους τα οποία αρχίζουν να κιτρινίζουν στη συνέχεια να μαραίνονται και τελικά το δέντρο πεθαίνει. Στόχος της επιχείρησής τους είναι να ελεγχθούν με τα drones περίπου 100.000 στρέμματα στο βουνό, περιοχή που αντιστοιχεί στο 62,3% της συνολικής γραφικής έκτασης. Το πρόγραμμα είναι προληπτικό καθώς στην περιοχή δεν έχει εντοπισθεί κανένα άρρωστο πεύκο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk