• Αναζήτηση
 • Μητσοτάκης: Θα εφαρμόσουμε τον νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος

  Ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει πως συνήθως τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη χώρα μας είναι αρνητικά αλλά σήμερα έχει να πει καλά νέα.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
  Ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει πως συνήθως τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη χώρα μας είναι αρνητικά αλλά σήμερα έχει να πει καλά νέα.

  Συγκεκριμένα αναφέρει πως η κατανάλωση τσιγάρων έχει μειωθεί κατά 50% την τελευταία 10ετία, ότι η μείωση του καπνίσματος είναι ακόμη μεγαλύτερη στους νέους, ότι 8 στους 10 Έλληνες τάσσονται κατά του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, και ενοχλούνται όταν επιτρέπεται, και ότι 9 στους 10 πιστεύουν ότι η Πολιτεία δεν λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή του νόμου.

  «Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Γιατί σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος και είναι πια φανερό ότι η κοινή γνώμη είναι πιο ώριμη από ποτέ να αποδεχθεί την πλήρη απαγόρευση του τσιγάρου στους κλειστούς χώρους. Είναι άλλωστε αδιανόητο να είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν μπορεί να εφαρμόσει ένα σοβαρό αντικαπνιστικό νόμο. Πρώτον γιατί δεν υπήρξε πολιτική βούληση και δεύτερον γιατί δεν συγκροτήθηκε ποτέ αποτελεσματικός ελεγκτικός μηχανισμός», αναφέρει και τονίζει:

  «Το έχω ξαναπεί και θέλω σήμερα να το επαναλάβω. Μόλις γίνουμε κυβέρνηση ο νόμος θα εφαρμοστεί. Χωρίς εξαιρέσεις. Παντού και πάντα. Αν σε κάτι, ωστόσο, δίνω ακόμη μεγαλύτερη σημασία είναι η ενημέρωση. Κυρίως των παιδιών μας στα σχολεία, όπου το έδαφος πια είναι πρόσφορο για να μην ξεκινήσουν ποτέ αυτήν την βλαβερή συνήθεια».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk