• Αναζήτηση
 • ΣΕΒ: «Η Ελλάδα αλλάζει με την Επιχειρηματικότητα μπροστά»

  Με βασικό μήνυμα «Η Ελλάδα αλλάζει με την Επιχειρηματικότητα μπροστά» ξεκίνησαν οι εργασίες της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την αθρόα προσέλευση των μελών του Συνδέσμου.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Με βασικό μήνυμα «Η Ελλάδα αλλάζει με την Επιχειρηματικότητα μπροστά» ξεκίνησαν οι εργασίες της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την αθρόα προσέλευση των μελών του Συνδέσμου.
  Τα μέλη του ΣΕΒ ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στον κ. Θεόδωρο Φέσσα και τον εξέλεξαν Πρόεδρο του ΣΕΒ για τη διετία 2018 – 2020. Στη σημερινή Γενική Συνέλευση εξελέγησαν, επίσης, νέο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και νέο Γενικό Συμβούλιο, με εκπροσώπηση των πιο δυναμικών επιχειρήσεων της χώρας μας. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τη διαδικασία εγκατάστασης του Προέδρου της Συνέλευσης κ. Βασίλη Ράπανου και της Γραμματέας της Συνέλευσης κυρίας Αικατερίνης Λαλαούνη.

  Άκης Σκέρτσος: «Στόχος να φέρουμε πιο κοντά την Ελλάδα στην Ευρώπη»

  Στην ομιλία του στα μέλη ο Γενικός Διευθυντής κ. Άκης Σκέρτσος αναφέρθηκε στην προσπάθεια ενδυνάμωσης του ρόλου και της δράσης του Συνδέσμου και παρουσίασε στοιχεία για το τι πέτυχε ο ΣΕΒ για την επιχειρηματικότητα στη 2ετία 2016-2018. Όπως τόνισε, ο ΣΕΒ ανέδειξε και υπηρέτησε φιλόδοξους εθνικούς στόχους για τον μετασχηματισμό της Ελληνικής οικονομίας και τη σύγκλιση με την Ευρώπη, σημειώνοντας ότι οι στρατηγικές προτάσεις του ΣΕΒ διαμορφώνουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την ισχυρή τόνωση της απασχόλησης, με τη δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας.
  Σε άλλο σημείο της παρουσίασής του αναφέρθηκε στην 4ετία 2014-2018 τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «συνδιαμορφώνουμε το ρυθμιστικό περιβάλλον με καλά τεκμηριωμένες θέσεις», αναφέροντας ενδεικτικά τις 82 Συμμετοχές σε δημόσιες διαβουλεύσεις πρωτογενούς και δευτερογενούς νομοθεσίας, 184 υπομνήματα σε κυβέρνηση/θεσμούς και τους 107 νόμους με θέσεις ΣΕΒ σε 10 πεδία πολιτικής (μεταξύ άλλων Αγορά εργασίας, Φορολογία, Ενέργεια, Αδειοδότηση, Εξωστρέφεια). Ο ΓΔ του ΣΕΒ αναφέρθηκε ακόμη στη σημασία της εκπαίδευσης για την επιχειρηματικότητα, αναδεικνύοντας τη συμμετοχή 34.300 μαθητών στα προγράμματα του ΣΕΝ – Junior Achievement Greece από το 2014 έως το 2018 αλλά και στην εκπαίδευση 17.532 στελεχών επιχειρήσεων σε προγράμματα εξειδίκευσης και κατάρτισης του ΣΕΒ – ΙΒΕΠΕ. Στο πεδίο της Εξωστρέφειας ο κ. Σκέρτσος αφού επισήμανε ότι «στηρίζουμε τις Ελληνικές επιχειρήσεις με υψηλής ποιότητας εξαγωγικές γνώσεις, ανάλυση αγορών, επιχειρηματικές αποστολές και δικτύωση» αναφέρθηκε στις 15 επιχειρηματικές αποστολές με 128 συμμετοχές επιχειρήσεων, σημειώνοντας ότι το 1/3 των B2B συναντήσεων καταλήγουν σε εμπορικές συμφωνίες ή σε στάδιο προχωρημένων συζητήσεων.
  Τέλος ο κ. Σκέρτσος αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή αύξηση των μελών του ΣΕΒ, κατά +65% στην τετραετία, σημειώνοντας ότι οι σύγχρονες, οργανωμένες μεγάλες, μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις με το ισχυρό αποτύπωμα στην οικονομία, στις ποιοτικές θέσεις εργασίας και τα δημόσια οικονομικά, είναι αυτές που καθιστούν τον ΣΕΒ ως έναν εργοδοτικό φορέα ευθύνης και προσφοράς.


  Θεόδωρος Φέσσας: «Ο ΣΕΒ παράγοντας σταθερότητας στα χρόνια της κρίσης – Η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη από μια επιχειρηματική τάξη που θα ανοίξει δρόμους για το μέλλον»
  Μιλώντας στα Μέλη του ΣΕΒ ο κ. Θεόδωρος Φέσσας έκανε μια σύντομη αναδρομή στα πεπραγμένα της μέχρι τώρα θητείας του επισημαίνοντας ότι «στόχος μας ήταν να αυξήσουμε την παρουσία μας και η παρέμβασή μας στη δημόσια ζωή να διατυπώνει σύγχρονες θέσεις και απόψεις ώστε να διαμορφώσουμε αποφάσεις εντός και εκτός Ελλάδος.»
  Όπως τόνισε ο κ. Φέσσας τα τελευταία 4 χρόνια διαχειριστήκαμε ουσιαστικά τον 2ο κύκλο της κρίσης γι΄ αυτό και η σημαντικότερη πρόκληση για τον ίδιο και τον ΣΕΒ ήταν να λειτουργήσει ως παράγοντας σταθερότητας, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να αναδείξει την υγιή και υπεύθυνη επιχειρηματικότητα – ιδιωτική πρωτοβουλία ως τη μόνη διέξοδο από την βαθιά κρίση, τις παραγωγικές επενδύσεις, την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και την έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Σε άλλο σημείο ο κ. Φέσσας τόνισε ότι η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη από μια επιχειρηματική τάξη που θα ανοίξει δρόμους για το μέλλον με ανάληψη ευθύνης, προσφορά σε κοινωνία και οικονομία, εκπαίδευση πολιτών και πολιτικών για τις αναγκαίες τομές σε κράτος και οικονομικές δομές. Το ερώτημα είναι ένα σημείωσε: «Θα συνεχίσουμε να εξαρτόμαστε από «την καλοσύνη των ξένων» ή θα πάρουμε τη χώρα μας στα χέρια μας, για να δημιουργήσουμε ξανά ευημερία για τους πολλούς, αυτή τη φορά όμως σε υγιείς βάσεις; Πιστεύουμε στην ελεύθερη, ανοιχτή οικονομία και στην ευημερία που μπορεί να φέρει στους Έλληνες και τις Ελληνίδες και θα αγωνιστούμε για αυτήν.» Ο κ. Φέσσας σημείωσε ακόμη ότι επιστροφή στην κανονικότητα δεν σημαίνει επ’ ουδενί επιστροφή σε όσα μας οδήγησαν το 2009 στην κρίση και την χρεοκοπία.
  «Απαιτείται ουσιώδης αλλαγή από όλους μας ατομικά και συλλογικά τώρα που αφαιρείται σταδιακά το δίχτυ ασφαλείας των εταίρων μας» -τόνισε ο κ. Φέσσας και επισήμανε ότι για να συμβεί αυτό «πρέπει να προηγηθεί αλλαγή σε όλους τους θεσμούς οικονομικής διακυβέρνησης της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΕΒ, ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί και να ξανακερδίσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη πολιτών και εταίρων». Μιλώντας για την προσεχή διετία σημείωσε ότι η διοίκηση του ΣΕΒ σχεδιάζει 3 πρωτοβουλίες για να συμβάλουμε στην αύξηση των επενδύσεων, στην καινοτομία και την ψηφιακή ωρίμανση, και στην ανάπτυξη των κατάλληλων δεξιοτήτων για την αγορά εργασίας.

  Νέα διοίκηση
  Το πρώτο μέρος της συνεδρίασης της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης έκλεισε με τη μυστική ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού και Γενικού Συμβουλίου, την έγκριση των Πεπραγμένων για το 2017 και του Προϋπολογισμού για το 2018.
  Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ:
  1. Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος
  2. Γιάννης Γιώτης, Αντιπρόεδρος
  3. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Αντιπρόεδρος
  4. Νίκος Καραμούζης, Αντιπρόεδρος
  5. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, Αντιπρόεδρος
  6. Ευάγγελος Μυτιληναίος, Αντιπρόεδρος
  7. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Αντιπρόεδρος
  8. Αλέξανδρος Μακρίδης, Γενικός Γραμματέας
  9. Κωνσταντίνος Μαραγκός, Ταμίας
  10. Οδυσσέας Αθανασίου, Μέλος ΔΣ
  11. Ευτύχιος Βασιλάκης, Μέλος ΔΣ
  12. Μάρκος Βερέμης, Μέλος ΔΣ
  13. Καλλίνικος Καλλίνικος, Μέλος ΔΣ
  14. Ιωάννης Καραγιάννης, Μέλος ΔΣ
  15. Κωνσταντίνος Κόκκαλης, Μέλος ΔΣ
  16. Ελένη Κολιοπούλου, Μέλος ΔΣ
  17. Πάνος Κυριακόπουλος, Μέλος ΔΣ
  18. Αριστοτέλης Παντελιάδης, Μέλος ΔΣ
  19. Μιχάλης Στασινόπουλος, Μέλος ΔΣ
  20. Μιχάλης Τσαμάζ, Μέλος Δ
  Τα βιογραφικά του νέου ΔΣ είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΣΕΒ: www.sev.org.gr
  Εξάλλου, στο δεύτερο μέρος της Γενικής Συνέλευσης θα μιλήσει στα Μέλη του ΣΕΒ, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
  Στην απογευματινή εκδήλωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, πρόκειται να απευθύνει χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ενώ ομιλητές θα είναι ο πρώην Αντικαγκελάριος και Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Sigmar Hartmut Gabriel και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ.
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk