• Αναζήτηση
 • Ιγκνάσιο Βίσκο: Η Ιταλία λίγα βήματα πριν από το χάος

  Δραματική προειδοποίηση urbi et orbi για την οικονομική κατάσταση της Ιταλίας απηύθυνε την Τρίτη ο επικεφαλής της

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Δραματική προειδοποίηση urbi et orbi για την οικονομική κατάσταση της Ιταλίας απηύθυνε την Τρίτη ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας Ιγκνάσιο Βίσκο, ενώ ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Κάρλο Κοταρέλι, αφού συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας Σέρτζιο Ματαρέλα, πρόκειται να ανακοινώσει εντός της ημέρας τη σύνθεση της κυβέρνησής του.
  «Μόνο μερικά μικρά βηματάκια χωρίζουν την Ιταλία από την απώλεια της εμπιστοσύνης των επενδυτών και των αγορών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βίσκο. Ο ιταλός τραπεζίτης εξέφρασε επίσης το φόβο του ότι οι επόμενες εκλογές, που πιθανότατα θα διεξαχθούν το φθινόπωρο, δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά ένα εκ των πραγμάτων δημοψήφισμα με το ερώτημα τη συμμετοχή ή όχι της χώρας στη ζώνη του ευρώ.
  «Οι επενδυτές πιστεύουν ότι ο ηλικίας 64 ετών Κοταρέλι δεν θα καταφέρει να περάσει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησής του από το Κοινοβούλιο και ως εκ τούτου η χώρα θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές το φθινόπωρο, με τα δύο ευρωσκεπτικιστικά κόμματα, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και τη Λέγκα, να ενισχύουν ακόμα τη δύναμή τους στο Κοινοβούλιο», μεταδίδει το Reuters.
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk