• Αναζήτηση
 • Κίνα και ΗΠΑ συμφώνησαν να βρουν λύση για τους δασμούς

  Με μια κατ' αρχήν συμφωνία για τον περιορισμό του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ έναντι της Κίνας εκτονώθηκε η σινοαμερικανική ένταση που είχαν οξύνει επικίνδυνα οι κυρώσεις της Ουάσιγκτον κατά του Πεκίνου, σε σημείο να επαπειλείται ένας γενικευμένος σινοαμερικανικός εμπορικός πόλεμος.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Με μια κατ’ αρχήν συμφωνία για τον περιορισμό του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ έναντι της Κίνας εκτονώθηκε η σινοαμερικανική ένταση που είχαν οξύνει επικίνδυνα οι κυρώσεις της Ουάσιγκτον κατά του Πεκίνου, σε σημείο να επαπειλείται ένας γενικευμένος σινοαμερικανικός εμπορικός πόλεμος. «Βρισκόμαστε σε ένα πλαίσιο συμφωνίας που όσο προχωρεί και υλοποιείται θα μειώνονται οι αντισταθμιστικοί δασμοί» δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Fox News την περασμένη Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνουσίν.
  Νωρίτερα ο κινέζος αντιπρόεδρος Λιου Χι, ο οποίος είχε μεταβεί στην Ουάσιγκτον για διαπραγματεύσεις, είχε ανακοινώσει ότι «οι δύο πλευρές απέφυγαν την εμπλοκή σε έναν εμπορικό πόλεμο». Στα τέλη Μαρτίου ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε επιβάλει δασμούς 25% και 10% αντιστοίχως στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Κίνα και απειλούσε με επιπλέον δασμούς 50 δισ. δολ. στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων. Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ έναντι της Κίνας είχε φθάσει στα 375 δισ. δολάρια το 2017.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Οικονομία