• Αναζήτηση
 • Αύξηση επιβατικής κίνησης 12% για την Aegean το πρώτο τρίμηνο

  Eνοποιημένα έσοδα ύψους €165,4 εκ., 9% υψηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017 ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2018 η Aegean. H επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 12% σε 2,4 εκ. επιβάτες.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Eνοποιημένα έσοδα ύψους €165,4 εκ., 9% υψηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017 ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2018 η Aegean. H επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 12% σε 2,4 εκ. επιβάτες.
  Οι καθαρές ζημίες μετά από φόρους μειώθηκαν σε €30,8 εκ. από €35,8 εκ. το πρώτο τρίμηνο του 2017. Ο όμιλος προσέφερε 7% περισσότερες θέσεις, πραγματοποιώντας 3% περισσότερες πτήσεις. Η μέση πληρότητα παρουσίασε σημαντική άνοδο και ανήλθε σε 81,2% από 76,8% παρά την αυξημένη δραστηριότητα σε μία αδύναμη εποχικά περίοδο.
  Η αύξηση της κίνησης στο δίκτυο εξωτερικού ανήλθε σε 16%, με τη βάση της Αθήνας να αποτελεί την κύρια πηγή ανάπτυξης, καταγράφοντας αύξηση ύψους 18%. Στο δίκτυο εσωτερικού η κίνηση αυξήθηκε κατά 9%. 
  Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα διαμορφώθηκαν σε €350,5εκ. την  31.03.2018.
  Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά:
  «Ξεκινήσαμε το έτος καταγράφοντας θετικές επιδόσεις σε ό,τι αφορά τις πληρότητες των πτήσεων και την αποτελεσματική διαχείριση της χωρητικότητας. Οι υψηλότερες πληρότητες και η βελτιωμένη αξιοποίηση του στόλου οδήγησαν σε βελτίωση του αποτελέσματος σε μια εποχικά αδύναμη περίοδο του πρώτου τριμήνου


  Οι ενδείξεις σε ότι αφορά τη ζήτηση της καλοκαιρινής περιόδου, παρά τη σημαντική αύξηση της χωρητικότητας του ανταγωνισμού, διαφαίνονται θετικές. Η πρόσφατη αύξηση της τιμής του πετρελαίου, αναμένεται να επηρεάσει τα κόστη μας, παρά τις πολιτικές αντιστάθμισης κινδύνου που υιοθετούμε και που περιορίζουν σε ένα βαθμό την άμεση επίπτωση».

  AEGEAN: Το νέο ΔΣ της εταιρείας

  Σύμφωνα με ανακοίνωση της AEGEAN, «η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. (η “Εταιρεία”), ανακοινώνει, ότι, κατόπιν της απώλειας του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Θεόδωρου Βασιλάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 17 Μαΐου 2018, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε να εξακολουθήσει τη διαχείριση και εκπροσώπηση της Εταιρείας από τα υπόλοιπα μέλη του, χωρίς άμεση εκλογή νέου μέλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού της Εταιρείας και τον νόμο. Το Διοικητικό Συμβούλιο ανασυγκροτήθηκε σε σώμα στις 24 Μαΐου 2018, και καθόρισε την ιδιότητα του κάθε μέλους ως ακολούθως:

  Βασιλάκης Ευτύχιος – Πρόεδρος, εκτελεστικό μέλος

  Δαυίδ Αναστάσιος – Αντιπρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος

  Γερογιάννης Δημήτριος – Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος

  Βασιλάκης Γεώργιος – μη εκτελεστικό μέλος

  Ιωάννου Χρήστος – μη εκτελεστικό μέλος

  Καλαμάτας Κωνσταντίνος – ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

  Κωνσταντακόπουλος Αχιλλέας- μη εκτελεστικό μέλος

  Λασκαρίδης Παναγιώτης – μη εκτελεστικό μέλος

  Μακρίδης Αλέξανδρος – ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

  Νανόπουλος Νικόλαος – Γεώργιος – μη εκτελεστικό μέλος

  Πιζάντε Βίκτωρ – ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk