• Αναζήτηση
 • Λογαριασμός

  Είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένο να διατυπώσει κανείς προγνωστικά για το Σκοπιανό τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε αν προκύπτει συμφωνία, ούτε τι θα περιέχει η συμφωνία αυτή.

  Λογαριασμός | tovima.gr
  Είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένο να διατυπώσει κανείς προγνωστικά για το Σκοπιανό τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε αν προκύπτει συμφωνία, ούτε τι θα περιέχει η συμφωνία αυτή.
  Οι τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης θυμίζουν λίγο το α’ εξάμηνο 2015, όταν κάθε δύο εβδομάδες «έκλεινε η συμφωνία» – κυκλοφόρησε μάλιστα non paper το οποίο έλεγε ότι «η συμφωνία καθαρογράφεται»…
  Αν δεν απατώμαι, ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ο πρώτος πολιτικός παγκοσμίως που προσφέρεται προκαταβολικά να υπερψηφίσει μια συμφωνία η οποία δεν υπάρχει και την οποία δεν γνωρίζει.
  Δεν ξέρω αν είναι σοφό. Σίγουρα είναι πρωτότυπο.   
  Ακόμη όμως κι αν προκύψει συμφωνία, η διαχείρισή της δεν θα είναι εύκολη πολιτικά.
  Αφενός επειδή θα δοκιμάσει τη συνοχή της κυβέρνησης – οι ΑΝΕΛ δεν δείχνουν την ίδια προθυμία με τον Θεοδωράκη…
  Αφετέρου επειδή δεν φαίνεται πιθανό να οδηγηθούμε σε λύση τόσο επωφελή για την ελληνική πλευρά ώστε η αντιπολίτευση να σπεύσει ενθουσιασμένη στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ.
  Το πιθανότερο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να σηκώσει μόνος του το κόστος ενός συμβιβασμού που δύσκολα θα αποτελέσει πλειοψηφικό ρεύμα. Καλή διασκέδαση.
  Από εκεί και πέρα κυκλοφορούν οι γνωστές τιριτόμπες.
  Οτι η Ευρώπη θα βάλει πιπέρι στο στόμα του Κυριάκου αν δεν στηρίξει τη λύση. Οτι δεν θα του μιλάει. Οτι θα του κάνει μούτρα. Τι μου λες!
  Αλλοτε η κυβέρνηση κυκλοφορεί παραμύθια ότι δήθεν η Κομισιόν ζητεί να ψηφιστεί η συμφωνία από πλειοψηφία 180 βουλευτών επειδή δεν εμπιστεύεται τη ΝΔ («Αυγή», 13/5) και άλλοτε απειλούν τον Μητσοτάκη πως αν δεν συμφωνήσει «θα βρεθεί σε συμπληγάδες, τις οποίες είναι δύσκολο να περάσει» («Εφημερίδα των Συντακτών», 17/5).
  Κολοκύθια τούμπανα. Τίποτα προφανώς δεν θα πάθει ο Μητσοτάκης. Οπως δεν έπαθε ο Τσίπρας που ήταν εχθρός του Μνημονίου. Κι ούτε θα πάθει κάτι όποιος γίνει πρωθυπουργός της Λέγκας και των Πέντε Αστέρων στην Ιταλία.
  Για τον απλούστατο λόγο ότι η Ευρώπη δεν είναι γκουβερνάντα, ούτε παιδονόμος.
  Αν η κυβέρνηση μπορεί, θα κλείσει το Σκοπιανό και θα κερδίσει φιλάκι από τον Γιούνκερ. Αν δεν μπορεί, θα πάμε παρακάτω.
  Ούτως ή άλλως ο λογαριασμός θα σταλεί στο Μέγαρο Μαξίμου.
  Οποιος θέλει να συνεισφέρει, ευχαρίστως. Αλλά δεν βλέπω πολλούς έτοιμους να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Γνώμες