• Αναζήτηση
 • ΑΝΕΛ: Πολιτική τοποθέτηση έκανε ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΣτΕ

  Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ερωτηθείσα για την παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Ν. Σακελλαρίου και τις αιχμές που άφησε

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ερωτηθείσα για την παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Ν. Σακελλαρίου και τις αιχμές που άφησε, έκανε λόγο για πολιτική τοποθέτηση του πρώην προέδρου του ΣτΕ, σημειώνοντας ότι ο κ. Σακελλαρίου «δεν επέλεξε να παραιτηθεί στο παρελθόν όταν σε ανάλογες περιπτώσεις υπήρξαν διαρροές των αποφάσεων του ΣτΕ, αλλά λίγες ημέρες πριν συνταξιοδοτηθεί».

  Αναφέροντας ότι κάθε πολιτική τοποθέτηση κρΊνεται, πρόσθεσε ότι «προκαλεί επίσης εντύπωση ότι ο παρατηθείς πρόεδρος του ΣτΕ ‘διαπίστωσε’ πως τώρα υπάρχει υποχώρηση του κράτους δικαίου. Αν ‘ανακάλυψε’ ότι με αυτή την κυβέρνηση υπάρχει υποχώρηση του κράτους δικαίου, όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε διαπιστώσει υποχώρηση του κράτους δικαίου; Μάλλον θα πρέπει κανείς να αναζητήσει ποιον εξυπηρετεί η συγκεκριμένη παραίτηση».

  Ερωτηθείσα αν υπάρχει κρίση στους θεσμούς εξαιτίας του κλίματος ανάμεσα στη Δικαιοσύνη και την κυβέρνηση, η κ. Παπαδοπούλου απάντησε λέγοντας πως «η πλειονότητα των δικαστών στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και διαφυλάττει το κύρος των θεσμών».
  Αναφορικά με τις νομοθετημένες περικοπές στις συντάξεις, η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι «εφόσον υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος και με δεδομένα τα θετικά μηνύματα από τους δείκτες της ελληνικής οικονομίας, θα μπορούσε τότε να επανεξεταστεί το θέμα των συνάξεων, το οποίο είναι σοβαρό», προσθέτοντας ότι «σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση, στην οποία οι ΑΝ.ΕΛ συμμετέχουμε, είναι προσηλωμένη στην έξοδο από το μνημονιακό καθεστώς και στη ρύθμιση του χρέους».

  Ως προς τα χαρακτηριστικά του μεταμνημονιακού προγράμματος και το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΔΝΤ, ανέφερε κατ’ αρχάς ότι «η ελληνική πλευρά προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με όπλο τις θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία» και ότι στην προηγούμενη αξιολόγηση «έχει συμφωνηθεί, ανάλογα με την ανάπτυξη να υπάρχει η αποπληρωμή του χρέους, κάτι που οι ΑΝΕΛ είχαμε προτείνει από το 2014».

  «Για την ώρα, είμαστε στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Ακόμη και ο νέος γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του» είπε η κ. Παπαδοπούλου, προσθέτοντας ότι «το μεταμνημονιακό πρόγραμμα δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που ζήσαμε τα προηγούμενα οκτώ μνημονιακά χρόνια. Θα υπάρχει ένας βαθμός εποπτείας, μια ειδική σχέση εποπτείας, όπως εξάλλου προβλέπεται για όσες χώρες εξέρχονται από μνημόνια. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα υπάρχει μνημόνιο. Αν το ΔΝΤ επιλέξει να φύγει, ενδεχομένως να ενισχύσει την δική μας προσπάθεια για αλλαγή κάποιων μέτρων που έχουν ψηφιστεί για το 2019 -2020 ή την αντιστάθμισή τους».Είπε επίσης, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της 4ετίας, πρόσθεσε ότι η εκλογολογία έχει ξεκινήσει από τον κ. Μητσοτάκη, χαρακτήρισε άστοχο το αίτημα της κ. Γεννηματά για εκλογές τώρα και τόνισε πως «πριν ζητήσουν εκλογές, θα πρέπει να καταθέσουν ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα μετά το μνημόνιο».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk