• Αναζήτηση
 • Δικαιολογεί τη σφαγή στη Γάζα η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Αθήνα

  Σχολιάζοντας τα τελευταία αιματηρά γεγονότα στα σύνορα Ισραήλ-Γάζας, η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ιρίτ Μπεν Άμπα, επιρρίπτει την ευθύνη στην οργάνωση Χαμάς που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς καλεί τον λαό της σε πόλεμο και σε παραβίαση των συνόρων του Ισραήλ, χρησιμοποιώντας εμπρηστικά συνθήματα εναντίον των κατοίκων του.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σχολιάζοντας τα τελευταία αιματηρά γεγονότα στα σύνορα Ισραήλ-Γάζας, η πρέσβειρα  του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ιρίτ Μπεν Άμπα, επιρρίπτει την ευθύνη στην οργάνωση Χαμάς που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς καλεί τον λαό της σε πόλεμο και σε παραβίαση των συνόρων του Ισραήλ, χρησιμοποιώντας εμπρηστικά συνθήματα εναντίον των κατοίκων του.

  «Το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συνόρων και των πολιτών του και θα συνεχίσει να το κάνει» υπογραμμίζει.

  Ολόκληρη η δήλωση της ισραηλινής πρέσβειρας:

  «Η Χαμάς, η τρομοκρατική οργάνωση που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας, φέρει την ευθύνη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών καθώς κάνει έκκληση για πόλεμο και καλεί τον λαό της να συμμετάσχει σε πόλεμο. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής της Χαμάς, Ahmad Bahr, δήλωσε πρόσφατα: «Μετρήστε τον κάθε Εβραίο και σκοτώστε τους όλους, μην αφήσετε κανέναν όρθιο».
  Αυτό σίγουρα δεν αποτελεί έκκληση για μία ήρεμη και ειρηνική διαδήλωση.

  Η Χαμάς ενθαρρύνει, κατευθύνει και πληρώνει τους πολίτες της να συμμετάσχουν σε βίαιες ταραχές. Στελέχη της Χαμάς και διαδηλωτές κάνουν εκτεταμένη χρήση εκρηκτικών και πραγματοποιούν ένοπλες επιθέσεις, στην προσπάθειά τους να παραβιάσουν τα ισραηλινά σύνορα. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα επέτρεπε μία τέτοια παραβίαση της κυριαρχίας της.

  Οι ισραηλινές Αρχές έχουν απευθύνει προειδοποιήσεις στους κατοίκους της Γάζας μέσω όλων των καναλιών και πετώντας φυλλάδια, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι θα εμποδιστεί οποιαδήποτε προσπάθεια παραβίασης των ισραηλινών συνόρων.
  Σε οδηγίες στα δικά της μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Χαμάς δήλωσε ξεκάθαρα ότι στόχος είναι να καταστραφεί ο συνοριακός φράκτης με το Ισραήλ, προσθέτοντας: «Οι διαδηλωτές καλούνται να φέρουν μαχαίρι ή πιστόλι, να τα κρύψουν κάτω από τα ρούχα τους και να μην τα χρησιμοποιήσουν παρά μόνο όταν υπάρξει ανάγκη για να αιχμαλωτίσουν Ισραηλινούς στρατιώτες ή κατοίκους του Ισραήλ».

  Η Χαμάς ομολογεί ξεκάθαρα ότι στόχος των διαδηλώσεων είναι η παραβίαση των συνόρων καθώς και η απαγωγή και δολοφονία Ισραηλινών στρατιωτών και πολιτών.
  Σαφέστατα δεν πρόκειται για ειρηνική διαδήλωση.
  Το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συνόρων και των πολιτών του και θα συνεχίσει να το κάνει».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk