• Αναζήτηση
 • Γ. Στουρνάρας – Ν. Νουί: Τα κόκκινα δάνεια στο επίκεντρο της συνάντησής τους

  Τα αποτελέσματα των stress tests των τεσσάρων συστημικών ομίλων και το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν την Τρίτη στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας και η Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (Single Supervisory Mechanism - SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Danièle Nouy.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Τα αποτελέσματα των stress tests των τεσσάρων συστημικών ομίλων και το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν την Τρίτη στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας και η Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (Single Supervisory Mechanism – SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Danièle Nouy.
  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκαν η σημερινή κατάσταση και οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, υπό το πρίσμα της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων του 2018.
  Επιπλέον, έγινε εκτενής αναφορά στο ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και η επιτακτική ανάγκη για την επίτευξη του στόχου της μείωσής τους.
  Επίσης, η κυρία Nouy είχε συνάντηση με στελέχη της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος και εκπροσώπους από τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
  Η επικεφαλής του SSM συναντήθηκε επίσης με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος από τις αρμόδιες εποπτικές Διευθύνσεις, τα οποία ευχαρίστησε για το άριστο επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών και αντάλλαξε μαζί τους απόψεις για όλα τα τρέχοντα θέματα της τραπεζικής εποπτείας.
  Η κυριά Nouy ολοκλήρωσε την Τρίτη τη διήμερη επίσκεψή της στην Αθήνα και την Τράπεζα της Ελλάδος.
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk