• Αναζήτηση
 • Πετρούπολη: Δολοφόνησαν το βρέφος λόγω «κοινωνικού αντικτύπου»

  Η 19χρονη σπουδάστρια σε ιδιωτική σχολή στραγγάλισε το νεογέννητο βρέφος στην μπανιέρα με τον ομφάλιο λώρο του και το σχοινί.

       
  Η 19χρονη σπουδάστρια σε ιδιωτική σχολή στραγγάλισε το νεογέννητο βρέφος στην μπανιέρα με τον ομφάλιο λώρο του και το σχοινί.
  Η 54χρονη μητέρα της (αλβανικής καταγωγής που είχε παντρευτεί Ελληνα που έχει αποβιώσει) φαίνεται ότι περίμενε έξω από το μπάνιο, αφού κι οι δύο είχαν συμφωνήσει για το αποτρόπαιο έγκλημα.
  Στην Αστυνομία δήλωσε ότι πληροφορήθηκε την εγκυμοσύνη της κόρης της λίγες ημέρες πριν την γέννηση και τη δολοφονία του.
  Η μητέρα κι η κόρη είχαν λίγα έσοδα από τα χρήματα  που έδινε στενός συγγενής τους,  ενώ όπως είπαν «φοβήθηκαν τον κοινωνικό αντίκτυπο από την γέννηση του παιδιού».
  Στην συνέχεια η μητέρα πήρε το νεογέννητο αγοράκι, το τύλιξε με ένα σεντόνι και το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων που είναι σε μικρή απόσταση από το σπίτι τους.  
  Η 19χρονη  φέρεται να είχε επαφή με τον πατέρα του παιδιού  μέσω Facebook αλλά ήταν και σε κοινή παρέα.
  Οταν μητέρα και κόρη είχαν ρωτηθεί αρχικά από τους αστυνομικούς, είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με τον θάνατο του βρέφους.
  Ομως το γεγονός ότι ήταν ευτραφής δεν φέρεται να τους είχε δώσει εικόνα περί εγκυμοσύνης της.
  Ωστόσο η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής αλλά κι ο έλεγχος του DNA ανέδειξε την εμπλοκή τους.
      
  Αυτα τα στοιχεία έγιναν γνωστά σχετικά με την υπόθεση ανεύρεσης νεκρού βρέφους μέσα σε κάδο απορριμμάτων στις 26 Φεβρουαρίου στην Πετρούπολη και την έρευνα της ΕΛΑΣ που οδήγησε στην σύλληψη, περίπου 2,5 μήνες αργότερα της 19χρονης και της μητέρας της περίπου 10 ώρες αργότερα τυχαία από ρακοσυλλέκτη στη συμβολή των οδών Πίνδου και Ανατολικής Ρωμυλίας.
  Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτή ζήτησαν και έλαβαν η 19χρόνη και η μητέρα της.

  Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία.

  Ωστόσο από την πλευρά του συνηγόρου τους θα ζητηθεί η μετατροπή της κατηγορίας σε παιδοκτονία για την 19χρονη και συνεργεία σε ανθρωποκτονία για τη μητέρα της. Παράλληλα, θα ζητηθεί ο διορισμός ψυχιάτρου πραγματογνώμονα καθώς η υπεράσπιση υποστηρίζει πως η 19χρονη πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη και βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

  Σύμφωνα με πληροφορίες η 19χρονη υποστηρίζει πως «Κατάλαβα την εγκυμοσύνη στον 7ο μήνα. Δεν το είπα στη μητέρα μου για να αποφύγω την αντίδρασή της. Στις 11:30 το βράδυ ξεκίνησε η διαδικασία του τοκετού. Η μητέρα μου με βοήθησε στον τοκετό, εγώ τύλιξα με κορδόνι το λαιμό του νεογέννητου και έφραξα το στόμα του με κομμάτια χαρτιού».

  Από την πλευρά της η μητέρα φέρεται να υποστηρίζει «βοήθησα την κόρη μου στον τοκετό και λόγω της κατάστασής της στη μεταφορά και την εναπόθεση στον κάδο απορριμμάτων».

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk