• Αναζήτηση
 • Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο παιδί

  Στις αναφορές της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της σχετικά με την κατάτμηση της Β’ Αθηνών απάντησε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στις αναφορές της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της σχετικά με την κατάτμηση της Β’ Αθηνών απάντησε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

  «Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ συμπεριφέρονται και στο θέμα της κατάτμησης της Β’ Αθηνών – όπως και σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στο θεσμικό εκσυγχρονισμό του κράτους – σαν κακομαθημένα παιδιά» ανέφερε το Μέγαρο Μαξίμου, υπογραμμίζοντας ότι «συσχετίζουν δύο άσχετα μεταξύ τους ζητήματα, θέλοντας να υποβαθμίσουν την πολιτική σε ένα χυδαίο δούναι και λαβείν, όπως εξάλλου έχουν συνηθίσει».

  «Το θέμα για τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη είναι απλό: Συμφωνούν ότι η κατάτμηση της Β’ Αθηνών είναι μία αναγκαία δημοκρατική τομή; Εάν ναι, οφείλουν να το πουν» συμπληρώνει το γραφείο Τύπου του Αλέξη Τσίπρα.

  «Η άρνησή τους να συμβάλλουν σε μία ακόμη αναγκαία μεταρρύθμιση για το πολιτικό μας σύστημα, με όποιο πρόσχημα και αν εμφανιστεί, θα είναι μία ακόμη απόδειξη ότι η ΝΔ είναι δύναμη βαθιά συντηρητική και φοβική στις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις» προσθέτει το Μαξίμου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο διάλογο.

  ΝΔ σε Μαξίμου: Οι καρέκλες της εξουσίας δεν είναι μόνιμες

  Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού σχετικά με τη κατάτμηση της Β’ Αθήνας, με την αξιωματική αντιπολίτευση να υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην απαντά αν θα δώσει δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού.

  Ειδικότερα, η ανακοίνωση που εξέδωσε η Πειραιώς, σημειώνει πως ο πρωθυπουργός έλυσε, με καθυστέρηση 36 ωρών, την «αμήχανη σιωπή του χωρίς, ωστόσο, και πάλι να πει αν συμφωνεί με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας -μαζί με την κατάτμηση της Β’ Αθήνας- να δοθεί επιτέλους το δικαίωμα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού και κυρίως σε όσους έφυγαν στη διάρκεια της κρίσης».

  «Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη του κ. Τσίπρα θα του θυμίσουμε ότι την πρόταση αυτή η Νέα Δημοκρατία την έχει καταθέσει δύο φορές ήδη από το 2016, ενώ ακόμη και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης είχε δεσμευθεί σε ανύποπτο χρόνο να την προωθήσει το συντομότερο θεωρώντας την αυτονόητη» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας παριστάνει και σήμερα ότι την ακούει για πρώτη φορά».

  Μάλιστα, η Νέα Δημοκρατία δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο χαρακτηρισμό περί κακομαθημένων παιδιών, σημειώνοντας ότι «κακομαθημένα παιδιά δεν είναι εκείνα που θέλουν να δώσουν στους Έλληνες του εξωτερικού το αυτονόητο δικαίωμα της ψήφου, αλλά εκείνα που αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ότι σε μια δημοκρατία οι καρέκλες της εξουσίας δεν είναι μόνιμες και επιστρατεύουν κάθε μέσο για να τις κρατήσουν λίγο ακόμη».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk