• Αναζήτηση
 • Το μήνυμα Στουρνάρα για τα 90 χρόνια της Τράπεζας της Ελλάδος

  Μήνυμα προς το προσωπικό της Τράπεζας της Ελλάδος με αφορμή τη συμπλήρωση 90 ετών από τη λειτουργία της , απέστειλε Διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Μήνυμα προς το προσωπικό της Τράπεζας της Ελλάδος με αφορμή τη συμπλήρωση 90 ετών από τη λειτουργία της , απέστειλε Διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας.

  Ο διοικητής της ΤτΕ διαπιστώνει ότι το έργο των υπαλλήλων της Τραπέζης, το ήθος και η προσήλωση τους στο καθήκον είναι πέραν του συμβατικού και του αναμενόμενου, κατά τα ενενήντα χρόνια λειτουργίας της Τράπεζας και δικαιώνουν στο έπακρο την πεποίθηση αυτή που είχε εκφράσει ο πρώτος Διοικητής της Αλ. Διομήδης.

  Όπως αναφέρει στο μήνυμα του ο κ. Στουρνάρας «με τη συνδρομή όλων των υπαλλήλων η Τράπεζα επιτέλεσε στο έπακρο τη βασική αποστολή της που είναι η διαφύλαξη της νομισματικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας προς όφελος του ελληνικού λαού. Στήριξε την κοινή πεποίθηση ότι το χρήμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο ανταλλαγής, ως μέτρο και απόθεμα αξίας κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του συνόλου της κοινωνίας. Η εμπιστοσύνη αυτή είναι η βάση στην οποία εδράζεται η ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας, η οποία πέρα από τη θεσμική της εξασφάλιση είναι κατοχυρωμένη και στη συνείδηση των συμπολιτών μας, χάριν στις δικές τους προσπάθειες».

  Η ανεξαρτησία όμως όπως υπογράμμισε, συνεπάγεται ευθύνη και υποχρεώσεις. Μια κεντρική τράπεζα είναι ένα περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων για όσους εργάζονται σε αυτή.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk