• Αναζήτηση
 • Δραγασάκης: Ζητά πιο ενεργή παρουσία των τραπεζών στη χρηματοδότηση της οικονομίας

  «Τα αποτελέσματα των stress tests επιβεβαιώνουν ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς και έχουν επαρκή κεφαλαιοποίηση.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Τα αποτελέσματα των stress tests επιβεβαιώνουν ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς και έχουν επαρκή κεφαλαιοποίηση. Από εδώ και στο εξής οι βασικές προτεραιότητες είναι, πρώτον η ταχύτερη μείωση των ‘κόκκινων δανείων’ με αναπτυξιακούς και κοινωνικούς όρους και, δεύτερον, η πιο ενεργή παρουσία των τραπεζών στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και ειδικά των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων».

  Αυτό σημείωσε το βράδυ της Τετάρτης, σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Καματερό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.


  «Δεν είναι η ώρα να θέσουμε νέα ζητήματα» λέει ο Δραγασάκης για τις συντάξεις

  Στήριξη στον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο θέμα της ανάγκης τήρησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα, ώστε να κλείσει η αξιολόγηση και να καταστεί εφικτό να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα τον Αύγουστο παρέχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

  Αναφερθείς στο ψηφισμένο μέτρο για νέες περικοπές στις συντάξεις το 2019 και ενώ ήδη βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να ζητούν επανεξέτασή του ο κ. Δραγασάκης ξεκαθαρίζει: «Δεν έχουμε λόγο να θέλουμε να περικόψουμε συντάξεις. Έχουμε όμως μια συμφωνία, που δεν την επιδιώξαμε. Αυτή δεν είναι η ώρα να θέσουμε νέα ζητήματα».

  Η φράση αυτή «κουμπώνει» με την επισήμανση του κ. Δραγασάκη ότι οδεύουμε προς το τέλος των μνημονίων αλλά δεν έχουμε ακόμη κόψει το νήμα, και «χρειάζεται προσοχή γιατί υπάρχουν δυνάμεις που πολεμούν την έξοδο».

  Ωστόσο, δεν αφήνει και «ακάλυπτους» όσους υπόσχονται καλύτερες μέρες μετά το τέλος των μνημονίων συμπληρώνοντας με νόημα ότι «όταν ολοκληρωθεί το Πρόγραμμα, θα είμαστε σε θέση να τα δούμε όλα συνολικά».

  «Όσο προχωρούμε, η ανάκαμψη θα εντείνεται και θα γενικεύεται. Μεγάλος στόχος, ένα νέο υπόδειγμα ανάπτυξης, δίκαιο και βιώσιμο, χωρίς τις παθογένειες που οδήγησαν στην κρίση, που θα προστατεύει τη χώρα, την οικονομία και την κοινωνία από μελλοντικές κρίσεις, αν και όταν αυτές ξεσπάσουν» εξήγησε ο κ. Δραγασάκης μιλώντας στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

  Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι πλέον, θα έχουμε περισσότερους βαθμούς ελευθερίας, αλλά και περισσότερες ευθύνες. «Γι’ αυτό πρέπει να προχωρήσουμε το σχέδιο συνολικής προοδευτικής ανασυγκρότησης της χώρας και να αποτρέψουμε τη συντηρητική/νεοφιλελεύθερη παλινόρθωση» όπως είπε.

  Στην προσπάθεια για τη νέα πορεία της χώρας «χρειαζόμαστε ισχυρό και ενεργό κόμμα. Κόμμα που να ‘ναι παράλληλα, και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση, καθώς στο πρωτότυπο εγχείρημα της σύγχρονης κυβέρνηση της αριστεράς, ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθοριστικός» τόνισε ακόμη ο κ. Δραγασάκης.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk