Εδώ και 20 χρόνια ο ελβετικός οίκος ωρολογοποιίας και κοσμηματοποιίας Chopard και το Φεστιβάλ των Καννών πηγαίνουν χέρι-χέρι. Ο περιζήτητος από όλους τους σκηνοθέτες Χρυσός Φοίνικας, η απόλυτη ανταμοιβή για την καλύτερη ταινία της επίσημης επιλογής κατά την τελετή λήξης του Φεστιβάλ, ανασχεδιάστηκε από την πρόεδρο και δημιουργική διευθύντρια του οίκου Καρολίν Σεφέλ το 1998 και συμβολίζει την ακτινοβολία από τη συνεχιζόμενη «ιστορία αγάπης» ανάμεσα στην Chopard και στο πιο λαμπερό φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο.
Σύμφωνα μάλιστα με την Chopard, o χρυσός πιστοποίησης Fairmined, από τον οποίο κατασκευάζεται ο Φοίνικας, είναι «δίκαιος χρυσός» που έχει εξορυχθεί από μεταλλωρύχους προερχόμενους από μικρές βιοτεχνίες και εγγυάται αυστηρό σεβασμό των κανόνων της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης κατά την εξόρυξη.
Αλλά δεν είναι μόνον ο σχεδιασμός των βραβείων και του Χρυσού Φοίνικα που παραδίδονται στο τέλος της διοργάνωσης, είναι και η προσπάθεια του οίκου να διακρίνει και να βραβεύσει με το Τρόπαιο Chopard τα ανερχόμενα ταλέντα του κινηματογράφου –ή τουλάχιστον εκείνα που ο οίκος θεωρεί ανερχόμενα ταλέντα.
Ετσι λοιπόν, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο εδώ και αρκετά χρόνια, τη Δευτέρα 14 Μαΐου στο ξενοδοχείο «Martinez» θα πραγματοποιηθεί η τελετή μέσω της οποίας θα αναδειχθούν οι δύο πολλά υποσχόμενοι ηθοποιοί του 2018, ένας άντρας και μια γυναίκα. Η γερμανίδα ηθοποιός Νταϊάν Κρούγκερ, περυσινή νικήτρια στην κατηγορία της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στις Κάννες για την ταινία «Μαζί ή τίποτα» του Φατίχ Ακίν, θα είναι η οικοδέσποινα της εφετινής τελετής. Η τελετή θα πρέπει να έχει ιδιαίτερη σημασία για την Κρούγκερ, καθότι η ίδια, πριν από 15 χρόνια, είχε κερδίσει το Τρόπαιο Chopard.
Αλλά και το ίδιο το φεστιβάλ δίνει τεράστια σημασία στην εν λόγω εκδήλωση, την οποία μάλιστα έχει ενορχηστρώσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, ο Τιερί Φρεμό. Μα δεν θα μπορούσε φυσικά να γίνει διαφορετικά. Οι οικονομικές οφειλές της διοργάνωσης από τον οίκο κοσμημάτων είναι τεράστιες, όπως και το αντίθετο, εφόσον διάσημοι σταρ από όλον τον κόσμο κυκλοφορούν στα κόκκινα χαλιά επιδεικνύοντας τα κοσμήματα του χορηγού οίκου.
Για την επιλογή των δύο πολλά υποσχόμενων ηθοποιών έχει δημιουργηθεί ειδική επιτροπή Τροπαίου Chopard, στην οποία ηγούνται η Καρολίν Σεφέλ και ο Στίβεν Γκέιντος, διευθυντής έκδοσης του αμερικανικού περιοδικού «Variety». Και η βραδιά θα κλείσει με μια μίνι συναυλία της γαλλίδας τραγουδίστριας Καμέλια Τζορντάνα στην ταράτσα του «Martinez» που είναι η «έδρα» των πάρτι της Chopard.
Και ίσως το πιο χαριτωμένο –σίγουρα το πιο ελκυστικό –θεματικό event του οίκου είναι η βραδιά των Μυστικών που εφέτος θα γίνει την Παρασκευή 11 Μαΐου σε κάποιο μέρος της πόλης που παραμένει μυστικό, με την παρουσία ενός ή μιας μουσικού περφόμερ που επίσης δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.
Το μόνο που έχει μέχρι στιγμής ανακοινωθεί είναι ότι το dress code θα είναι χρώματος μαύρου και με… μάσκες.
Για να δούμε λοιπόν τι άλλο θα δούμε…

HeliosPlus