• Αναζήτηση
 • Δάσκαλε, που δίδασκες!

  Θυμάστε που γράφαμε ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετείχε σε συνέδριο με θέμα «Δημοκρατία και Διαφθορά»;

  Δάσκαλε, που δίδασκες! | tovima.gr
  Θυμάστε που γράφαμε ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετείχε σε συνέδριο με θέμα «Δημοκρατία και Διαφθορά»;
  Εκεί υποστήριξε (και ορθώς) ότι η διαφθορά είναι εχθρός της δημοκρατίας. Και έβγαλε λόγο κατά «της οριζόντιας και της κάθετης διαφθοράς», τις οποίες απέδωσε στην «απουσία ελέγχου». Υποθέτω τα θυμάστε. («Το Βήμα», 29/4)
  Αλλά τώρα επικεφαλής των εισαγγελέων είναι η ίδια η Εισαγγελέας που καταγγέλλει τα παραπάνω. Συνεπώς ξέρει και προσέχει.

  Πάμε παρακάτω.
  Στις 13 Νοεμβρίου 2017 η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παραλαμβάνει μια επώνυμη και ένορκη καταγγελία ενός πολίτη ότι συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών τού ζήτησε μίζα 50% – από τα οποία το 10% για τον υπουργό…
  Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια. Κι ούτε είναι δουλειά μου να βρω την αλήθεια. Είναι δουλειά της Δικαιοσύνης.
  Ευτυχώς η αναφορά έφτασε στα χέρια της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου που (όπως είπαμε παραπάνω) έχει αυξημένη ευαισθησία σε τέτοια ζητήματα.
  Και τι έκανε η Εισαγγελέας με την καταγγελία που είχε στα χέρια της; Την έστειλε, ας πούμε, στην Εισαγγελία Διαφθοράς, αφού αφορά υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη;
  Οχι. Την έστειλε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Ο οποίος με τη σειρά του τη διαβίβασε στη 13η τακτική πταισματοδίκη!
  Η οποία (και αυτό είναι το καλύτερο…) αρνιόταν να την παραλάβει επειδή δεν είναι δουλειά της. Αλλά και όταν με το ζόρι την παρέλαβε, τι έκανε;
  Αν κρίνω εκ του αποτελέσματος, τίποτε!
  Διότι έξι μήνες αργότερα η υπόθεση εξακολουθεί να κοιμάται στο συρτάρι της. Ηταν, φαίνεται, ξενυχτισμένη και της έλειπε ύπνος.
  Με άλλα λόγια, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που μαίνεται κατά της διαφθοράς έπεσε πάνω σε μια υπόθεση (πραγματικής ή εικαζόμενης διαφθοράς) και μετά «ούτε ένα γράμμα, ούτε ένα τηλεφώνημα».
  Ακόμη χειρότερα.
  Περιέργως και ενώ η καταγγελία έχει χαθεί σε κάποιο συρτάρι, την περασμένη Δευτέρα εμφανίζεται ένα non paper του Μεγάρου Μαξίμου να διατυμπανίζει ότι η υπόθεση είναι «ανοησία».   
  Ωραία, είναι ανοησία. Αλλά εκείνοι πώς το ξέρουν αφού δεν το λέει η 13η τακτική πταισματοδίκης;
  Το ερεύνησε ο Καρτερός; Ο Τζανακόπουλος; Ο Βερναρδάκης; Εξέτασαν μάρτυρες;
  Οχι τίποτε άλλο, αλλά ας κοινοποιήσουν τουλάχιστον το συμπέρασμα των ερευνών τους και στην Εισαγγελέα του Αρείου. Διότι την εμφανίζουν άσχετη και την εκθέτουν.      

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Γνώμες
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk