Κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας θα επισκεφθεί το επόμενο χρονικό διάστημα την Κεντρική Μακεδονία, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το σχέδιο ενοποίησης και αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης, το οποίο περιλαμβάνει επτά δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Αυτό έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση που είχε στην Ουάσιγκτον ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον Διευθυντή του διεθνούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Αρούπ Μπανέρτζι, και Στελέχη της Τράπεζας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, στη συζήτηση εξετάστηκε συνολικά η αναπτυξιακή πολιτική της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο κ. Τζιτζικώστας στις ΗΠΑ, είχε, ακόμη επαφές για την καλύτερη προετοιμασία και παρουσία των ΗΠΑ στην 83η ΔΕΘ, όπου θα είναι η τιμώμενη χώρα και την προώθηση της συνεργασίας στους τομείς της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων.

Επιπλέον, επισκέφτηκε τον Λευκό Οίκο, και είχε συναντήσεις με τον Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ ‘Αλτον Μπάλλαντ, με τον β. Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις (Κύπρος, Ελλάδα, Τουρκία) Τζόναθαν Κοέν και τον Διευθυντή για τις Υποθέσεις της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης Μάθιου Πάλμερ. «Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έδειξαν διάθεση ενημέρωσης για τα θέματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και επιβεβαίωσαν τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας των ΗΠΑ με την Ελλάδα» δήλωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος ακόμη είχε συναντήσεις στο Κογκρέσο με Βουλευτές και Γερουσιαστές των ΗΠΑ.