Γερμανία: Πιθανή επιβράδυνση της ανάπτυξης το 1ο τρίμηνο

Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της Γερμανίας αναμένεται να επιβραδυνθεί ελαφρά το πρώτο τρίμηνο, αλλά η ανοδική τάση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης παραμένει ισχυρή και έχει ευρεία βάση χάρη στη σθεναρή εσωτερική και διεθνή ζήτηση, σημείωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη

Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της Γερμανίας αναμένεται να επιβραδυνθεί ελαφρά το πρώτο τρίμηνο, αλλά η ανοδική τάση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης παραμένει ισχυρή και έχει ευρεία βάση χάρη στη σθεναρή εσωτερική και διεθνή ζήτηση, σημείωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη.

Η γερμανική οικονομία, που κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 0,6% το τελευταίο τρίμηνο του 2017, επωφελείται από την αύξηση της κατανάλωσης. Οι εταιρικές επενδύσεις και οι εξαγωγές ενίσχυσαν την αναπτυξιακή τάση τους τελευταίους μήνες.

«Οι οικονομικοί δείκτες σηματοδοτούν μια ελαφριά εξασθένιση της δυναμικής της ανάπτυξης του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος στην αρχή της χρονιάς», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών στο μηνιαίο δελτίο του, καταγράφοντας τη χαμηλότερη του προσδοκωμένου βιομηχανική παραγωγή του Φεβρουαρίου.

Πάντως «η ανοδική τροχιά της οικονομίας στη Γερμανία παραμένει ισχυρή και υποστηρίζεται ευρέως τόσο από εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς παράγοντες», προστίθεται στο μηνιαίο δελτίο του υπουργείου Οικονομικών της χώρας.

Από τον Ιανουάριο ως τον Μάρτιο, τα φορολογικά έσοδα του ομοσπονδιακού κράτους και των 16 ομόσπονδων κρατιδίων αυξήθηκαν κατά 4,1% σε ετήσια βάση, κατά τους υπολογισμούς του υπουργείου. Το μέγεθος αυτό συνάδει με την προβλεπόμενη αύξηση των εσόδων από φόρους κατά 4,2% στο σύνολο της χρονιάς.

Η ομοσπονδιακή γερμανική κυβέρνηση θα ανακοινώσει τη νεότερη πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη το 2018 την επόμενη εβδομάδα. Τον Ιανουάριο προέβλεπε ότι η ανάπτυξη θα φθάσει το 2,4% του ΑΕΠ φέτος.

Γερμανικά οικονομικά ινστιτούτα σημείωσαν ωστόσο την Πέμπτη πως αναμένουν ανάπτυξη 2,2% φέτος και 2,0% το 2019.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk