Με κάρτα η πληρωμή των φόρων

Ανοίγει ο δρόμος για την πληρωμή των φόρων με κάρτα απευθείας μέσω Taxisnet. Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τον καθορισμό του τρόπου πληρωμής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. ατομικών οφειλών με τη χρήση καρτών πληρωμών μέσω της εφαρμογής του Taxisnet.

Ανοίγει ο δρόμος για την πληρωμή των φόρων με κάρτα απευθείας μέσω Taxisnet.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τον καθορισμό του τρόπου πληρωμής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. ατομικών οφειλών με τη χρήση καρτών πληρωμών μέσω της εφαρμογής του Taxisnet.

Η απόφαση, (ΠΟΛ.1071/2018) της ΑΑΔΕ αναφέρει τα εξής :

Άρθρο

Μόνο

1. Η πληρωμή των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. ατομικών οφειλών (φυσικών και μη προσώπων) δύναται να διενεργείται με τη χρήση καρτών πληρωμών, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του Taxisnet στη διαδικτυακή πύλη της Α.Α.Δ.Ε.
Ο χρήστης επιλέγει την οφειλή ή τις οφειλές που επιθυμεί να πληρώσει και προσδιορίζει το ακριβές ποσό καταβολής για αυτές.

2. Η συναλλαγή ολοκληρώνεται στο διαδικτυακό περιβάλλον της ΔΙΑ.Σ. Α.Ε.. Η Α.Α.Δ.Ε. δεν διατηρεί πρόσβαση σε στοιχεία της κάρτας, όπως τον αριθμό, την ημερομηνία λήξης και τον αριθμό ασφάλειας της.

3. Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Διαδικαστικά, ο οφειλέτης θα εισέρχεται στον προσωπικό του λογαριασμό, θα βρίσκει την οφειλή του και την ταυτότητα οφειλής και θα καταβάλλει το ποσό, όπως γίνεται και σε άλλες συναλλαγές με ηλεκτρονικό χρήμα. Η ΑΑΔΕ διαβεβαιώνει ότι η συναλλαγή θα γίνεται με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς να υπάρχει κίνδυνος διαρροής των στοιχείων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk