Ανοίγει ο δρόμος για την πληρωμή των φόρων με κάρτα απευθείας μέσω Taxisnet.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τον καθορισμό του τρόπου πληρωμής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. ατομικών οφειλών με τη χρήση καρτών πληρωμών μέσω της εφαρμογής του Taxisnet.

Η απόφαση, (ΠΟΛ.1071/2018) της ΑΑΔΕ αναφέρει τα εξής :

Άρθρο

Μόνο

1. Η πληρωμή των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. ατομικών οφειλών (φυσικών και μη προσώπων) δύναται να διενεργείται με τη χρήση καρτών πληρωμών, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του Taxisnet στη διαδικτυακή πύλη της Α.Α.Δ.Ε.
Ο χρήστης επιλέγει την οφειλή ή τις οφειλές που επιθυμεί να πληρώσει και προσδιορίζει το ακριβές ποσό καταβολής για αυτές.

2. Η συναλλαγή ολοκληρώνεται στο διαδικτυακό περιβάλλον της ΔΙΑ.Σ. Α.Ε.. Η Α.Α.Δ.Ε. δεν διατηρεί πρόσβαση σε στοιχεία της κάρτας, όπως τον αριθμό, την ημερομηνία λήξης και τον αριθμό ασφάλειας της.

3. Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Διαδικαστικά, ο οφειλέτης θα εισέρχεται στον προσωπικό του λογαριασμό, θα βρίσκει την οφειλή του και την ταυτότητα οφειλής και θα καταβάλλει το ποσό, όπως γίνεται και σε άλλες συναλλαγές με ηλεκτρονικό χρήμα. Η ΑΑΔΕ διαβεβαιώνει ότι η συναλλαγή θα γίνεται με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς να υπάρχει κίνδυνος διαρροής των στοιχείων.