• Αναζήτηση
 • Συντάξεις: Πάνω από δύο χρόνια ο χρόνος αναμονής για την έκδοση τους

  Πάνω από δύο χρόνια αναμονής απαιτείται, κατά μέσο όρο, για την οριστική απονομή της κύριας σύνταξης, ενώ σε περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης (δηλαδή ασφάλισης σε περισσότερα του ενός ταμεία) ο χρόνος αναμονής φθάνεις και τα τρία έτη.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Πάνω από δύο χρόνια αναμονής απαιτείται, κατά μέσο όρο, για την οριστική απονομή της κύριας σύνταξης, ενώ σε περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης (δηλαδή ασφάλισης σε περισσότερα του ενός ταμεία) ο χρόνος αναμονής φθάνεις και τα τρία έτη.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων σήμερα είναι σε εκκρεμότητα 90.000 αιτήσεις για τη χορήγηση κύριας  σύνταξης, 90.000  για επικουρική και 42.000  για εφάπαξ βοήθημα.

  Ο χρόνος αναμονής για την απονομή επικουρικής σύνταξης ξεπερνά και τα 3 χρόνια, ενώ η κατάσταση των υποψηφίων συνταξιούχων, είναι δραματική, καθώς υποχρεούνται να επιζήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα με τις πενιχρές απολαβές των προσωρινών συντάξεων.

  Την τραγική εικόνα που επικρατεί στην κοινωνική ασφάλιση συμπληρώνει η πλήρης αδράνεια των αρμοδίων που αφενός καθυστερούν την έκδοση των απαραίτητων εγκυκλίων, αφετέρου δεν έχουν εξοπλίσει τα ταμεία που εντάσσονται στον ΕΦΚΑ με την απαιτούμενη μηχανογραφική εφαρμογή με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έκδοση των συντάξεων.

  Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι  23 μήνες από την ψήφιση του 4387/16 (ν. Κατρούγκαλου) δεν είναι δυνατή η έκδοση πράξεων συνταξιοδότησης με διαδοχική ασφάλιση στο  δημόσιο. Ακολούθως καθυστερεί η έκδοση του εφάπαξ  και  των ψαλιδισμένων  επικουρικών συντάξεων.
  Ήδη πολλοί  υποψήφιοι συνταξιούχοι  έχουν καταθέσει εξώδικα για την παράνομη καθυστέρηση στην έκδοση συντάξεων ενώ το δίκτυο σχεδιάζει να προσφύγει σε ένδικα μέσα.
  Τέλος το Ενιαίο Δίκτυο συνταξιούχων ενημερώνει ότι η καταβολή των συντάξεων του μήνα Μαΐου θα ξεκινήσει την Παρασκευή 27 Απριλίου με την διαδικασία να ολοκληρώνεται έως την Πέμπτη 3 Μαΐου.
  Αναλυτικά:
  -Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 27 Απριλίου 2018 ημέρα Παρασκευή.
  -Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 27 Απριλίου 2018 ημέρα Παρασκευή.
  -Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 02 Μαΐου 2018 ημέρα Τετάρτη.
  -Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 02 Μαΐου 2018 ημέρα Τετάρτη.
  Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 28 Απριλίου 2018 ημέρα Παρασκευή.
  -Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 3 Μαΐου 2018 ημέρα Πέμπτη.
  -Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 27 Απριλίου 2018 ημέρα Παρασκευή.
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk