• Αναζήτηση
 • Συμμετοχή των ΥΠΟΙΚ στο Ecofin εισηγήθηκε η Μέρκελ

  Τη συμμετοχή και των υπουργών Οικονομίας στις συνεδριάσεις του Ecofin εισηγείται η καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες που τη θέλουν να αναφέρθηκε στο θέμα κατά την κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), το βράδυ της Τρίτης.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τη συμμετοχή και των υπουργών Οικονομίας στις συνεδριάσεις του Ecofin εισηγείται η καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες που τη θέλουν να αναφέρθηκε στο θέμα κατά την κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), το βράδυ της Τρίτης.

  Σύμφωνα με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Ουλρίκε Ντέμερ, η γερμανίδα καγκελάριος έχει επανειλημμένα τονίσει «πόσο σημαντική είναι για την ίδια η ενίσχυση του οικονομικού σκέλους για την λειτουργία της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης».

  «Οι υπουργοί Οικονομικών παίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά και οι υπουργοί Οικονομίας θα έπρεπε να συνομιλούν πιο εντατικά με τους υπουργούς Οικονομικών για τις αρμοδιότητες, για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, για την παραγωγικότητα και για την ανταγωνιστικότητα. Διότι για μας αυτό είναι κεντρικό ζήτημα από το οποίο εξαρτάται και η δυνατότητα της κοινωνικής ισορροπίας. Η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ αυτών των δύο τομέων θα μπορούσε να προωθήσει την οικονομική και νομισματική ένωση», δήλωσε η κυρία Ντέμερ και μαζί της συμφώνησε και η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας.

  Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, ο εκπρόσωπος Γιοχάνες Μπλάνκενχάιμ σημείωσε ότι η περαιτέρω εξέλιξη της ΟΝΕ βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών στην Σόφια και πρόσθεσε ότι εκεί θα τοποθετηθεί και ο υπουργός Όλαφ Σολτς. «Επί της αρχής, ο υπουργός έχει δώσει επανειλημμένα στήριξη σε μια ισχυρή Ευρώπη και έχει τονίσει πολλές φορές ότι η Ευρώπη για την Γερμανία είναι το πιο σημαντικό θέμα.

  Έχουμε μεγάλο συμφέρον να εξελιχθεί περαιτέρω η Ε.Ε.», δήλωσε χαρακτηριστικά και απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το εάν η δήλωσή του ερμηνεύεται ως διαφωνία. «Σας παραπέμπω στην τρέχουσα διαδικασία. Ο υπουργός Οικονομικών εργάζεται μαζί με τους ευρωπαίους συναδέλφους του εντατικά στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών επί των προτάσεων που βρίσκονται στο τραπέζι για να εξελιχθεί περαιτέρω η Οικονομική και Νομισματική Ένωση», δήλωσε.

  Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κίνητρο της κυρίας Μέρκελ είναι το γεγονός ότι υπουργός Οικονομικών είναι ο σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς ενώ υπουργός Οικονομίας ο στενός της συνεργάτης Πέτερ Αλτμάιερ, η κυρία Ντέμερ απέκλεισε κατηγορηματικά την υπόθεση και υπενθύμισε ότι το θέμα ήταν πολύ σημαντικό για την Καγκελάριο ήδη από την προηγούμενη νομοθετική περίοδο. «Είχε ήδη δηλώσει πόσο σημαντικό είναι να τονιστεί η οικονομική παράμετρος της ΟΝΕ», δήλωσε η κυρία Ντέμερ και πρόσθεσε ότι το Βερολίνο βρίσκεται σε διάλογο με τους εταίρους του στην Ε.Ε. και όλα βρίσκονται σε εξέλιξη.

  «Βρισκόμαστε σε συνεχή διαβούλευση με την Γαλλία και με τους άλλους εταίρους στην Ευρωζώνη και υπάρχει η βούληση να βρεθεί ένας κοινός δρόμος. Και αυτό έχει καταγραφεί και στην κυβερνητική συμφωνία», επισήμανε.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk