Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας PLAY, μέλος του Ομίλου Olympia, το 2017 αύξησε περαιτέρω το μερίδιο αγοράς σε 28,8%, με περαιτέρω ενίσχυση των εσόδων και του EBITDA και αποτελεί πλέον τη Νο1 εταιρεία κινητής με 15,2 εκατ. συνδρομητές στην Πολωνική αγορά.
Οπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, τα λειτουργικά έσοδα ανήλθαν σε1.599 εκ.(PLN 6,670m), αύξηση 9% σε σχέση με το 2016. Η αύξηση αυτή μεταφράστηκε αντίστοιχα σε προσαρμοσμένοEBITDAτης τάξης των550,96 εκ (2,298m PLN), αύξηση 12,9% σε σχέση με το 2016.
Η εταιρεία συνεχίζει τη στρατηγική ανάπτυξης του δικτύου της σε εθνικό επίπεδο ενώ ηπληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 4G ανήλθε σε 93,4% και του δικτύου 4G LTE Ultra σε 80,7%.Το σύνολο της κάλυψης του δικτύου, συμπεριλαμβανομένου και του εθνικού roaming, φτάνει σε περισσότερο από το 99% του πληθυσμού. Αναφορικά με την πρόσφατη ευρωπαϊκή ρύθμιση «Roam Like At Home», το προσαρμοσμένο EBITDA επηρεάστηκε κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, δεδομένων των μειωμένων εσόδων του διεθνούς roaming και παράλληλα των αυξημένου κόστους.
Ο κ. Γιάννης Καραγιάννης, Πρόεδρος της Play και Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Olympia δήλωσε σχετικά: «Το 2017 ήταν μία εξαιρετική χρονιά για την PLAY κατά τη διάρκεια της οποίας κατέκτησε την 1ηθέση στην αγορά της Πολωνίας. Η συνολική απόδοση των συναλλαγών και η έντονη αύξηση των κύριων οικονομικών δεικτών της εταιρίας, ήταν σύμφωνες με τις προβλέψεις μας στην αρχική δημόσια προφορά (IPO). Το 2017 η PLAY πέτυχε εντυπωσιακή ανάπτυξη του προσαρμοσμένου EBITDA, ύψους 12,9% year-on-year, ενώ επιτεύχθηκε περαιτέρω αύξηση της πελατειακής της βάσης, σε 15,2 εκατομμύρια. Στόχος της εταιρία είναι η διατήρηση της ονομαστικής αξίας πληρωμής μερισμάτων στο ίδιο επίπεδο με το 2017 και για την επόμενη χρονιά».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για την PLAY, καθώς εισήχθη στο χρηματιστήριο της Βαρσοβίας πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη Δημόσια προσφορά που έγινε ποτέ στη χώρα από ιδιωτική εταιρεία.