Αφιέρωμα στον Γιάγκο Πεσμαζόγλου από την Βαρβάκειο Σχολή

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Βαρβακείου Σχολής διοργανώνει αφιέρωμα με τίτλο: «Η προσωπικότητα του Γιάγκου Πεσμαζόγλου. Η σφραγίδα του στην ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας»

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Βαρβακείου Σχολής διοργανώνει αφιέρωμα με τίτλο: «Η προσωπικότητα του Γιάγκου Πεσμαζόγλου. Η σφραγίδα του στην ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας» στην Ακαδημία Αθηνών, Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 και ώρα 19:00.
Πρόκειται για μια αφηγηματική περιήγηση στην πορεία της ζωής του Αποφοίτου της Βαρβακείου Σχολής, Γιάγκου Πεσμαζόγλου (1918-2003), με την ευκαιρία των εκατό χρόνων από τη γέννησή του και μία προσέγγιση στις γνωστές και άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας του επιστήμονα, του αγωνιστή και του ανθρώπου.
Η αφήγηση συμπληρώνεται με προβολή συνεντεύξεων, στις οποίες εκφράζουν μνήμες και απόψεις η γυναίκα του, Μιράντα, οι γιοί του, Στέφανος και Βασίλης, ο Κωνσταντίνος Αλαβάνος, η Δήμητρα Κορίτσα, ο Στέφανος Ληναίος και ο Στράτης Στρατήγης. Θα ακολουθήσει στρογγυλό τραπέζι με θέματα οικονομίας στο οποίο θα συμμετέχουν ο κ. Νίκος Βέττας, διευθυντής ΙΟΒΕ, ο καθηγητής ΕΚΠΑ κ. Νίκος Θεοχαρακης και η πρώην υπουργός κυρία Λουκά Κατσελη.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Η γιορτή της δημοκρατίας και η παραφωνία Βελόπουλου Το κεντρικό σύνθημα στη δεξίωση για την 47η επέτειο από την... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk