Μια παλιά click bait τακτική έκανε την αυτές τις μέρες την επανεμφάνιση της στο ελληνικό Facebook, «πατώντας» πάνω στο σκάνδαλο της Cambridge Analytica που βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε πλήρη εξέλιξη.

Ορισμένες σελίδες λοιπόν, αποσκοπώντας σε λίγα παραπάνω κλικ ζητούν από τους χρήστες να σχολιάσουν από κάτω με τα γράμματα «BFF» όπου είναι τα αρχικά του «Best Friends Forever» (καλύτεροι φίλοι για πάντα) και σε περίπτωση που τα γράμματα γίνουν πράσινα τότε ο λογαριασμός του είναι ασφαλής, ενώ σε περίπτωση που μείνουν μαύρα τότε υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας.

«Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook, εφηύρε τη λέξη BFF. Για να βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός σας είναι ασφαλής στο Facebook, πληκτρολογήστε BFF σε ένα σχόλιο. Εάν εμφανίζεται πράσινο, ο λογαριασμός σας προστατεύεται. Εάν δεν εμφανίζεται με πράσινο χρώμα, αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας αμέσως, επειδή θα γίνει σας υποκλέψουν», αναφέρουν οι αναρτήσεις.

Τα περισσότερα από αυτά τα σχόλια γίνονται πράσινα, όμως δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με το πόσο προστατευμένος είναι ο λογαριασμός του εκάστοτε χρήστη.

Γίνεται πράσινο επειδή ανήκει στην ίδια κατηγορία με λέξεις όπως το «congratulations» και το «xoxo», όπου πέρα από τη λέξη δημιουργούν μια μικρή κίνηση στην οθόνη, σχετική με αυτό που αναφέρει η λέξη.

Αγγλικές λέξεις όπως «rad», «bff», «lmao», «thank you so much», καθώς καρδιές και μπαλόνια, έρχονται όλες με διαφορετικά χρώματα και σχήματα στην οθόνη.

Έτσι λοιπόν το ότι η λέξη γίνεται -ή δεν γίνεται- πράσινη στην οθόνη σας, δεν έχει να κάνει με την ασφάλεια του λογαριασμού σας. Το να γίνεται πράσινη είναι το αναμενόμενο. Όταν από την άλλη πλευρά παραμένει μαύρο, πιθανώς να χρειάζεται κάποια ρύθμιση το πρόγραμμα περιήγησης σας στο διαδίκτυο