Επιστημονική ημερίδα για την ψυχοπαθολογία και τα τροχαία ατυχήματα

Ο Ψυχιατρικός Τομέας του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εκπονεί διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Τροχαία ατυχήματα: Ο ρόλος της ψυχοπαθολογίας και οι δημογραφικές επιπτώσεις τους».

Ο Ψυχιατρικός Τομέας του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εκπονεί διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Τροχαία ατυχήματα: Ο ρόλος της ψυχοπαθολογίας και οι δημογραφικές επιπτώσεις τους», την Παρασκευή 30 Μαρτίου (ώρα 09:00 – 15:00).

Στόχος της εν λόγω επιστημονικής ημερίδας είναι η ανάδειξη της μεγάλης διάστασης του προβλήματος των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας και η σύνδεσή του με το εξίσου σοβαρό δημογραφικό ζήτημα. Παράλληλα, θα επιχειρηθεί η σύνδεση των παραπάνω θεμάτων με την ψυχοπαθολογική συμπτωματολογία, σε μια προσπάθεια σφαιρικής προσέγγισης μιας πολύπλοκης πραγματικότητας.

Ως εισηγητές στην ημερίδα αυτή – εκτός των στελεχών του Ψυχιατρικού Τομέα και συναδέλφων ψυχιάτρων από την Β’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών που διαθέτουν μακρά κλινική πείρα – έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν ειδικοί από διαφορετικά επιστημονικά πεδία, όπως οι Νίκος Χριστοδουλάκης (Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών,Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – τ. Υπουργός), Νίκος Λοΐζος (Γενικός Γραμματέας Εταιρείας Δημογραφικών Μελετών, Δρ. Κοινωνικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Paris I – Sorbonne) και Πέτρος Τατσόπουλος (Συγγραφέας – τ. Βουλευτής).

Η επιστημονική ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» (Μεσογείων 152, Αθήνα), έχει ελεύθερη είσοδο, ενώ με το πέρας της θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk