Το ιπτάμενο αυτοκίνητο Cora απο τον συνιδρυτή της Google

Ο συνιδρυτής της Google Λάρι Πέτζι χρηματοδότησε την κατασκευή ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου

Μπορεί η Google να έχει σε εξέλιξη δεκάδες ερευνητικά προγράμματα για να αναπτύξει κάθε είδους νέες τεχνολογίες και ηλεκτρονικά προϊόντα, όπως όμως φαίνεται ο συνιδρυτής του γίγαντα των ιντερνετικών υπηρεσιών Λάρι Πέϊτζ είχε μια επιθυμία που η εταιρεία του δεν μπορούσε να υλοποιήσει.

Ετσι χρηματοδότησε μια άλλη εταιρεία για αυτό τον σκοπό. Ο Λάρι Πέιτζ θέλησε να δημιουργήσει ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο και για αυτόν τον σκοπό δημιούργησε μάλιστα μια ανεξάρτητη από την Google εταιρεία, την Zee Aero, η οποία είχε ως αντικείμενο την κατασκευή ενός τέτοιου οχήματος.

Για να είναι όμως σίγουρος ότι η επιθυμία του θα υλοποιηθεί ο Πέιτζ χρηματοδότησε και μια άλλη εταιρεία, την Kitty Hawk την οποία δημιούργησε ένα πρώην μεγαλοστέλεχος της Google. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Πέιτζ χρηματοδότησε τις δύο εταιρείες με ένα ποσό που άγγιξε τα 100 εκατ. δολάρια.

O αμερικανός μεγιστάνας παρουσίασε πριν από λίγα 24ωρα το Cora, ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο που δεν χρειάζεται πιλότο αφού έχει συστήματα αυτόνομης κίνησης. Το Cora δημιούργησε η εταιρεία Kitty Hawk την οποία δημιούργησε ένα πρώην μεγαλοστέλεχος της Google. Πρόκειται για ένα διθέσιο όχημα μπορεί να πετάει σε ύψη ως και 900 μέτρων και να αναπτύσσει στον αέρα ταχύτητα 180 χλμ/ώρα.

Δεν έχουν δοθεί ακόμη στην δημοσιότητα στοιχεία για το πώς θα κινείται το Cora πάνω στους δρόμους, τι ταχύτητα θα αναπτύσσει κλπ. Ηδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις του οχήματος και ο Πέιτζ υποστηρίζει ότι το Cora μπορεί να βγει στην αγορά το 2021 και να λειτουργεί ως ιπτάμενο ταξί. «Θα μπορούσε να γίνει το Uber των αιθέρων» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα στελέχη της Kitty Hawk.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk