• Αναζήτηση
 • media shots

  Περιοδεία στις ΗΠΑ έκανε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός ΨΗΠΤΕ κ. Ν. Παππάς, ο οποίος επισκέφθηκε το Λος Αντζελες, το Σαν Φρανσίσκο και τη Βοστώνη.

  Περιοδεία στις ΗΠΑ έκανε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός ΨΗΠΤΕ κ. Ν. Παππάς, ο οποίος επισκέφθηκε το Λος Αντζελες, το Σαν Φρανσίσκο και τη Βοστώνη. Στη Δυτική Ακτή ο κ. Παππάς βρέθηκε σε μεγάλα στούντιο τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών και είχε συναντήσεις με ανώτατα στελέχη του Netflix, της Disney και της Paramount. Στην Ανατολική Ακτή συναντήθηκε με τη διοίκηση της Acacia Communications (μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες οπτικών ινών παγκοσμίως), με τα στελέχη του Media Lab του ΜΙΤ και με τη διοίκηση του Cambridge Innovation Center (θερμοκοιτίδας καινοτόμων επιχειρήσεων). Ειδικά στις συναντήσεις που είχε στο ΜΙΤ συζητήθηκαν οι δυνατότητες αξιοποίησης της εμπειρίας του Πανεπιστημίου για την ανάπτυξη της καινοτομίας στην Ελλάδα και την αντιστροφή του φαινομένου του «brain drain».
  Με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ΕΡΤ αποκτά το δικό της, αυτόνομο ραδιοφωνικό δίκτυο και της εκχωρείται συγκεκριμένο ραδιοφωνικό φάσμα, το οποίο θα εξαιρεθεί από τη δημοπράτηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και για το οποίο η κρατική ραδιοτηλεόραση δεν υποχρεούται να πληρώσει την άδεια εκχώρησης ως πάροχος δικτύου δημόσιας υπηρεσίας. H EPT οφείλει να χρησιμοποιεί τον δίαυλο πολυπλεξίας DAB+ που της έχει εκχωρηθεί και μπορεί να εγκαταστήσει και να θέσει σε λειτουργία σταθμούς συμπληρωματικής κάλυψης (gap fillers).
  Ανεβαίνει το θερμόμετρο για τους εργαζομένους στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και στην ιστοσελίδα stokokkino.gr. Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς ραδιοφωνίας που εργάζονται στα συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης. Η απεργία κηρύχθηκε με αφορμή τέσσερις νέες απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία του σταθμού και οι οποίες προστέθηκαν στις τρεις απολύσεις εργαζομένων που δεν συναίνεσαν στη μείωση των αποδοχών τους, ενώ ήδη τους οφείλονταν δεδουλευμένα πλέον των δύο μηνών. Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ζητούν την ανάκληση όλων των απολύσεων, την ομαλοποίηση των εργασιακών σχέσεων στον σταθμό και την καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων στους εργαζομένους.
  Από την πλευρά του το ΔΣ της εταιρείας Left Media ΑΕ, στην οποία ανήκει ο σταθμός, καθώς και η εφημερίδα «Αυγή» με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα ήμασταν ανοιχτοί στον διάλογο με τους εργαζομένους και τα σωματεία τους και καταστήσαμε σαφές ότι η ανάκληση των απολύσεων ήταν εφικτή στο πλαίσιο της αποδοχής της αρχικής πρότασης για μείωση μισθών». Οπως αναφέρουν, δεν ήταν στα σχέδιά τους οι απολύσεις. Παρ’ όλα αυτά όμως οι απολύσεις έγιναν. Επίσης σημειώνουν ότι στο σχέδιο βιωσιμότητας που είχαν παρουσιάσει στους εργαζομένους αφενός «προβλεπόταν η ενοποίηση του «105,5 Στο Κόκκινο» και της εφημερίδας «Αυγή», με πρόβλεψη καταβολής πρόσθετου επιμισθίου σε όποιον εργαζόμενο δουλεύει και στα δύο μέσα» και αφετέρου διασφαλιζόταν η «διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, με παράλληλη μείωση 20% στις μεικτές αποδοχές».

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Media
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk