«Η αγωνία ενός ρεπόρτερ» από τον Νίκο Χασαπόπουλο

Παρασκήνια, ευτράπελα, εμμονές και σκοτεινές πλευρές ανθρώπων της πολιτικής και της δημοσιογραφίας καταγράφει στο βιβλίο του «Η αγωνία ενός ρεπόρτερ» ο δημοσιογράφος Νίκος Χασαπόπουλος.

Παρασκήνια, ευτράπελα, εμμονές και σκοτεινές πλευρές ανθρώπων της πολιτικής και της δημοσιογραφίας καταγράφει στο βιβλίο του «Η αγωνία ενός ρεπόρτερ» ο δημοσιογράφος Νίκος Χασαπόπουλος.

Τα άγνωστα ιστορικά στιγμιότυπα ξεκινούν από το 1975 και φθάνουν έως τις μέρες μας.

Ο N. Χασαπόπουλος έζησε από κοντά τα περισσότερα από τα γεγονότα της μεταπολιτευτικής περιόδου: από την πολιτική μεταβολή του 1981, όταν ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, και τις πρώτες οικονομικές δονήσεις, που άρχισαν να χτυπούν καμπανάκι ήδη από τη δεκαετία του 1990, μέχρι την κορύφωση της ευφορίας με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και την απότομη προσγείωση της κρίσης του 2010, που συνεχίζεται έως σήμερα.

Ο ίδιος αναφέρει ότι μερικές από τις ιστορίες που περιγράφει είναι επικαιρικές, άλλες συμβολικές και κάποιες παραδειγματικές.

Τι περιείχε το αμάξι του Μπους, πώς προετοίμασε τον τάφο του ένας μεγάλος ηγέτης, μερικά επικίνδυνα ρουσφέτια, πώς ήταν η πρώτη συνέντευξη με τον πιο απόμακρο ηγέτη των ελληνικών μέσων, παρασκήνιο από κραυγαλέες δημοσιογραφικές γκάφες, εμμονές και κρυφά «χαρίσματα» ανθρώπων της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, και άλλα πολλά.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και παρουσιάζεται την Τετάρτη στις 8:30 μ.μ., στο Public Cafe Συντάγματος

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αντώνης Σαμαράς, ο Αλέκος Αλαβάνος και ο Ανδρέας Λοβέρδος, με συντονιστή τον δημιοσιογράφο Γιάννη Ν. Μπασκόζο.

Ο Νίκος Χασαπόπουλος αρθρογραφεί στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ εδώ και 44 χρόνια, από το 1974 μέχρι σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει τη στήλη του «ΒΗΜΑτοδότη», στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας, που θεωρείται η δημοφιλέστερη του αθηναϊκού Τύπου με βάση τις μετρήσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk