• Αναζήτηση
 • Τη στήριξη του Ισραήλ στα εθνικά θέματα ζήτησε ο Παυλόπουλος

  Με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη ξεκίνησε το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα ο ισραηλινός πρόεδρος Ρεουβέν Ριβλίν. Σε εξέλιξη βρίσκεται λίγο μετά τις 11:00 η συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ στη συνέχεια στις 12:40 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τη στήριξη του Ισραήλ στα κρίσιμα εθνικά θέματα της Ελλάδας, ζήτησε από τον ισραηλινό πρόεδρο Ρεουβέν Ριβλίν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα για το ονομοτολογικό της ΠΓΔΜ, το Κυπριακό αλλά και την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας και Αλβανίας σε συνάρτηση με τον σεβασμό θεμελιωδών δικαιωμάτων.

  Ο κ. Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Ισραηλινό Πρόεδρο στο Προεδρικό Μέγαρο, υπογράμμισε ακόμη ότι επιζητούμε την αποκατάσταση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, την καταπολέμηση της τρομοκρατικής βαρβαρότητα του ISIS και επιδιώκούμε όπως είπε, «τη λύση του παλαιστινιακού, λύση που να εξασφαλίζει την ειρήνη και την ασφάλεια και στους δύο λαούς».

  Αναφορικά με τα εθνικά θέματα, ο κ. Παυλόπουλος κάλεσε τον Ισραηλινό Πρόεδρο να στηρίξει τις θέσεις της Ελλάδας και αναφέρθηκε και σε τέσσερα ανοιχτά ζητήματα. «Πρώτα από όλα το Κυπριακό, που είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και πρέπει να λυθεί. Δεν μπορεί να ανεχθεί λύση που θα άφηνε να υπάρχουν στρατεύματα κατοχής και εγγυήσεις τρίτων. Η λύση πρέπει να περνάει μέσα από τον σεβασμό της ευρωπαϊκής κυριαρχίας της Κύπρου», είπε για να προσθέσει.

  «Επιδιώκουμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με την Τουρκία και την ευρωπαϊκή της προοπτική, χρειαζόμαστε όμως πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Του δικαίου της θαλάσσης και της συνθήκης της Λωζάννης που δεν αφήνει γκρίζες ζώνες».

  Για την ΠΓΔΜ, ο κ. Παυλόπουλος είπε πως «επιδιώκουμε την ευρωπαϊκή της προοπτική και την ένταξη στο ΝΑΤΟ». Για να γίνει όμως αυτό, πρόσθεσε, προϋποθέτει τη χρησιμοποίηση ονόματος από την χώρα που δεν αφήνει αλυτρωτισμούς. «Είναι αντίθετος με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αν θέλει να έχει πρόσβαση στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε θα πρέπει να επιφέρει όλες τις αλλαγές που δεν αφήνουν περιθώρια αλυτρωτισμού, αλλαγές κυρίως στο σύνταγμα». Τότε πρόσθεσε, ανοίγει τότε ανοίγει ο δρόμος προς την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ.

  Για το μουσείο ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

  Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στη δημιουργία του μουσείου ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι η ανέγερσή του αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στους συμπατριώτες μας Εβραίους της Θεσσαλονίκης που έχασαν τη ζωή τους. «Θα λειτουργήσει ως λίκνο διδαγμάτων για αυτό το οποίο πρέπει να μην ξεχνάμε πότε. Ιδίως σήμερα που βλέπουμε να υπάρχουν υπολείμματα του φασισμού και του ναζισμού στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε αυτά τα υπολείμματα να συνεχίζουν τη δράση τους, διότι συνιστούν κίνδυνο για την ανθρωπότητα» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

  Η επίσημη επίσκεψη του Ισραηλινού Προέδρου ξεκίνησε με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

   Ο κ. Ριβλίν αυτήν την ώρα κατευθύνεται προς το Μέγαρο Μαξίμου όπου θα έχει συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

  Το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Παυλόπουλος θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του κ. Ριβλίν και της συζύγου του.

  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 ο πρόεδρος του Ισραήλ θα επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη, όπου μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα θα θεμελιώσουν το Μουσείο Ολοκαυτώματος και αργότερα θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, ενώ την Τετάρτη ο κ. Ριβλίν θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

  Ισχυρά μέτρα ασφαλείας

  Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να μην συμβεί το παραμικρό κατά την παραμονή του προέδρου του Ισραήλ στην Αθήνα.

  Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη θέσει σε λειτουργία το σχέδιο αστυνόμευσης του κέντρου της πρωτεύουσας, ενώ το πρωί της Δευτέρας θα υπάρξουν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ θα παραμείνει κλειστός ο σταθμός «Σύνταγμα» του μετρό.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk