• Αναζήτηση
 • ΝΔ: Τελικά ποια είναι η πρόταση της κυβέρνησης για πΓΔΜ;

  Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο επιστρατεύει αρχειακό υλικό προκειμένου να φέρει σε δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και να καταδείξει διγλωσσία στο ονοματολογικό ζήτημα της ΠΓΔΜ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού παραθέτει βίντεο με αποσπάσματα δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, διερωτάται «ποια τελικά είναι η πρόταση της κυβέρνησης».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο επιστρατεύει αρχειακό υλικό προκειμένου να φέρει σε δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και να καταδείξει διγλωσσία στο ονοματολογικό ζήτημα της ΠΓΔΜ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτάται «ποια τελικά είναι η πρόταση της κυβέρνησης».

  Σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς σημειώνει πως «αφού υπενθυμίσουμε στην κυβέρνηση ότι είναι κυβέρνηση κι ότι βρισκόμαστε στο 2018 ας της θυμίσουμε και δύο δηλώσεις που έγιναν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Τις έκαναν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος και δείχνουν ότι το μόνον που τους συνδέει πλέον – εκτός από τις καρέκλες της εξουσίας – είναι το έλλειμμα του συναισθήματος της ντροπής».

  Η Νέα Δημοκρατία παραθέτει βίντεο με απόσπασμα από δήλωση του πρωθυπουργού μετά από τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, με τον Αλέξη Τσίπρα να υπογραμμίζει πως «απομένει πολύς δρόμος να καλυφθεί για να φτάσουμε σε μία αμοιβαία αποδεκτή λύση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων».

  Στο ίδιο βίντεο, παραθέτει απόσπασμα από ομιλία του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος σημειώνει πως «δεν υποχωρούμε στον ελληνικό όρο Μακεδονία. Και βεβαίως ο ελληνικός όρος Μακεδονία είναι και το »New Μακεδονία», και το »Upper Μακεδονία», και το »Κάτω Μακεδονία», και στο »πλάι Μακεδονία»».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk