• Αναζήτηση
 • Κουρουμπλής-Μπουτάρης για επανασύνδεση Θεσσαλονίκης-Σποράδες

  To θέμα της επαναλειτουργίας της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των βόρειων Σποράδων με Θεσσαλονίκη συζήτησαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  To θέμα της επαναλειτουργίας της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των βόρειων Σποράδων με Θεσσαλονίκη συζήτησαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

  Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε  από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, να ενισχύσει τις προσπάθειες των τριών δημάρχων και των φορέων των νησιών για το ζήτημα ενώ από την πλευρά του, ο κ.Κουρουμπλής, δήλωσε ότι το υπουργείο θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να βρεθεί εταιρία που θα αναλάβει την εν λόγω ακτοπλοϊκή σύνδεση τους θερινούς μήνες.
  Μεγάλο πλήγμα για τις Σποράδες, αλλά και τη Θεσσαλονίκη αποτελεί η διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης που υπήρχε τα τελευταία δύο χρόνια κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, είχε πει μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη.
  Αναφερόμενη στην απόφαση της εταιρείας Hellenic Seaways να αποσύρει το «Flying Cat 4» από τη γραμμή και να μη συνεχιστούν τα δρομολόγια την επόμενη σεζόν, είχε τονίσει ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι καταστροφική, καθώς όλοι οι φορείς και επαγγελματίες έχουν επενδύσει σε αυτήν τη σύνδεση.
  «Σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και όλους τους φορείς θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να συνεχιστεί το δρομολόγιο» είχε επισημάνει η κυρία Διαμάντη.
  Υπενθυμίζεται ότι η Θεσσαλονίκη επανασυνδέθηκε, έπειτα από παύση έξι ετών, με τις Σποράδες το καλοκαίρι του 2016. Τα δρομολόγια – που πραγματοποιούνται μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο – συνεχίστηκαν και το 2017.
  Ωστόσο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας, Άρης Κατσαΐτης, δεν είναι στις προθέσεις της εταιρείας να συνεχίσει το καλοκαίρι του 2018 το δρομολόγιο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο, καθώς τα οικονομικά αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά ενώ το «Flying Cat 4» θα δρομολογηθεί σε άλλη γραμμή από το λιμάνι της Ραφήνας.
  Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου επεσήμανε, πάντως, ότι οι δύο σεζόν που «έτρεξε» το δρομολόγιο δεν αποτελούν ικανό διάστημα για να δει κανείς θεαματικά αποτελέσματα. «Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες είναι κάτι στο οποίο ακόμα επενδύουμε με διαφημίσεις, προσφορές, προβολή» τόνισε και σημείωσε ότι εκτός από τους Βορειοελλαδίτες, εξυπηρετεί πολλούς τουρίστες οι οποίοι έρχονται μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία».
  Από την πλευρά του, την απογοήτευσή του εξέφρασε και ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, καθώς όπως είχε πει, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση όλων των φορέων για την επαναλειτουργία και στήριξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, της οποίας τα αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk