«Εισβολή» Ρουβίκωνα στην Ευελπίδων

Περίπου 20 μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας και τα μέλη της αναρχικής Συλλογικότητας Νέας Φιλαδέλφειας έκαναν παρέμβαση πριν από λίγη ώρα στο χώρο των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Περίπου 20 μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας και τα μέλη της αναρχικής Συλλογικότητας Νέας Φιλαδέλφειας έκαναν παρέμβαση πριν από λίγη ώρα στο χώρο των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν μπήκαν σε κτίριο όπου υπάρχουν γραφεία και αίθουσες δικαστηρίων αλλά έκαναν «πορεία» στο προαύλιο και αφού πέταξαν φέιγ βολάν αποχώρησαν. Βασικό τους σύνθημα ήταν «όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση είναι καθήκον»
Σε κείμενο που ανήρτησαν στο Ιndymedia αναφέρουν κάνουν λόγο για σκάνδαλα που έχουν περάσει από τις δικαστικές αίθουσες τα τελευταία 15-20 χρόνια και δεν έχει καταδικαστεί ουσιαστικά κανείς και σημειώνουν ότι «κοινή συνισταμένη όλων των παραπάνω υποθέσεων είναι ότι στη συντριπτικη τους πλειοψηφία κατέληξαν είτε σε παραγραφή των αδικημάτων, είτε σε πλήρη αθώωση όλων των εμπλεκομένων, είτε σε ποινές-χάδια του τύπου 10 χρόνια κάθειρξη με αναστολή.»
Και συμπληρώνουν: «Όσον αφορά εμάς, όπως και όλους τους υπόλοιπους αγωνιστές, γνωρίζουμε από τώρα ότι όταν η «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη λάβει εντολή, θα προσπαθήσει να μας χτυπήσει όσο μπορεί περισσότερο. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι σε περιπτώσεις σαν τη δική μας το κύριο μέλημα είναι η αποπολιτικοποίηση της δράσης με σκοπό να παρουσιαζονται οι αγωνιζόμενοι ως κατηγορούμενοι του κοινού ποινικού δικαίου. Έτσι γινόταν πάντα, έτσι θα γίνει και με μας. Ξέρουμε τις μεθοδεύσεις που ήδη γίνονται εναντίον μας. Ξέρουμε ότι κάποιοι αξιότιμοι κύριοι δικαστές προβάρουν από τώρα τα φτηνά τους λογύδρια εναντίον μας. Γνωρίζουμε όμως ότι κατά βάση δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό στα χέρια τους, όπως γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Ας γνωρίζουν λοιπόν, εντολείς κι εντολοδόχοι, ότι αυτό που κάνουμε εδώ και καιρό, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον. Όσο μας το επιτρέπουν οι μικρές μας δυνάμεις και οι περιορισμένοι μας πόροι θα αγωνιζόμαστε για ένα πιο δίκαιο κόσμο».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk